Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Vrijdagochtend 6 juli 2001
10:13 vrijdag 6 juli 2001

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 06 22662875
(Vanaf vanmiddag afwezig tot 29 juli as.)

EMMEN
Bestuurders na aanrijding op de vuist
Donderdagavond rond 19.30 uur ontstond op de Baander een aanrijding tussen een 18-jarige bromfietser en een 39-jarige automobilist, beide uit Emmen. De lezing over de oorzaak loopt uiteen. Feit is wel dat beide betrokkenen na het ongeval met elkaar op de vuist gingen, onder toeziend oog van veel publiek. Enkele mensen uit het publiek kwamen tussenbeide. De automobilist heeft zich na de kloppartij gemeld bij de huisartsenpost om zich te laten behandelen. De politie wacht een aangifte van mishandeling af.

DIEVER
Met drank op tegen de boom
Donderdagavond tegen 20.15 uur reed een 35-jarige man uit Oosterwolde met zijn auto over de Bosweg. Hij botste daar zonder duidelijke reden tegen een boom, maar bleef ongedeerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken. Bij de ademtest blies hij 590. Hij kreeg een dagvaarding en een rijverbod. Zijn rijbewijs is hij nu kwijt. De zwaar vernielde auto is afgesleept.

EMMEN
Bromfietser rijdt door na aanrijden kind
Dondermiddag omstreeks 15.30 uur is bij de Grote Rietplas een vijfjarig jongetje uit Emmen aangereden door een bromfietser, die daarna is doorgereden. Het jongetje fietste met zijn moeder ter hoogte van de boothelling, aan de westkant van de plas tussen De Rietlanden en Parc Sandur. Daar hoorden ze een bromfietser van achteren aankomen. Deze reed tussen de moeder en haar zoontje door, en raakte daarbij het kind. Deze vloog door de lucht en kwam op het fietspad terecht. Het kind liep diverse verwondingen op, onder meer aan hoofd, rug, en zijn sleutelbeen. De bromfietser is na even te zijn gestopt doorgereden zonder zich bekend te maken. De politie vraagt eventuele getuigen om zich te melden, of mensen die weten wie de dader is om dit door te geven aan de politie van Emmen Zuid, tel 0900 8844.

DE WIJK
Alcomobilist
Donderdagnacht tegen 1.00 uur reed een 26-jarige man uit deze plaats met zijn auto over de Dorpsstraat. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De ademtest wees een score van 300 uit. De man kreeg een dagvaarding mee.

EELDE
Alcomobilist
Donderdagnacht rond 2.45 uur reed een 70-jarige man uit Beerta met zijn auto over de A28. Hij verkeerde onder invloed, en blies bij de ademtest 460. De man ontving een snelrechtdagvaarding.

MEPPEL
Inbraak auto
Vrijdagmorgen omstreeks 5.30 uur hoorden bewoners van de Soembastraat een klap en glasgerinkel. Even later bleek dat de auto van een 23-jarige bewoner was opengebroken door een raam in te slaan, en dat de radardetector er uit was gestolen.

BEILEN
Winkeldiefstal
Donderdagmiddag tegen 15.30 uur is een 30-jarige man uit Ermelo betrapt bij de diefstal van een broek. Dat gebeurde in een winkel aan de Brinkstraat. De zaak is afgehandeld met een snelrechtdagvaarding.

ZUIDLAREN
Winkeldieven opgepakt
Na melding van winkeldiefstallen in de Stationsweg heeft de politie na een korte zoekactie twee mannen uit Westerbork aangehouden. De beide mannen, 17 en 20 jaar, hadden tientallen luchtverfrissers en rimpelvervagers in hun bezit, afkomstig van twee winkels en niet betaald. De spullen zijn in beslag genomen, en gaan terug naar de beide zaken. De twee kregen een snelrechtdagvaarding mee.

COEVORDEN
Autobrand
Donderdagnacht omstreeks 1.00 uur is door nog onbekende oorzaak brand ontstaan in een auto aan de Johannes Vermeerstraat. De brandweer bluste de zaak, maar de auto, eigendom van een 30-jarige Coevordenaar, is niet meer bruikbaar. Twee andere autos die naast de brandende Fiat stonden, hebben ook schade door de brand opgelopen.

ASSEN
Gestoorde vrouw zet terras op stelten
Donderdagmiddag omstreeks 16.00 uur trok een 54-jarige vrouw uit Assen nogal de aandacht, door op een terras aan de Brinkstraat vreselijk tegen alles en iedereen tekeer te gaan. Ze schold mensen uit en sloeg om zich heen. De vrouw, die een nogal verwarde indruk maakte, is uiteindelijk door de politie meegenomen. Nadat ze een tijd later weer tot rust was gekomen is ze weer thuis gebracht.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe