Ministerie van Defensie



Nieuwsberichten


bewapening Apache

Werving nieuw personeel centraal tijdens Open Dagen

04-07-2001

Special: Open Dagen vliegbasis Leeuwarden

Bij de luchtmacht staat de mens centraal. Niet voor niets is het motto van de Open Dagen van de luchtmacht dit jaar 'De kracht van teamwork'. Bij de luchtmacht kunnen jongeren dan ook kiezen uit verschillende functies: van technicus tot kok, van verkeersleider tot verpleger. En tijdens de Open Dagen op de vliegbasis Leeuwarden op 6 en 7 juli kunnen al die jongeren gelijk een extra slag slaan, want er worden één F-16 vlucht en maar liefst twintig helikoptervluchten verloot.

De afdeling werving van de luchtmacht is in Leeuwarden aanwezig met een grote tent. Daarin niet alleen een aantal F-16's, deels in ontmantelde staat om vooral in het (technische) hart te kunnen kijken, en bedrijfspresentaties van het Logistiek Centrum Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Militaire Academie, maar ook 'gewone' mannen en vrouwen uit het luchtmacht-bedrijf. Zij kunnen uit eigen ervaring vertellen welk werk ze doen. Samen met de voorlichters van de afdeling werving kunnen ze ook antwoord geven op alle vragen over werken bij de luchtmacht.

Op beide dagen wordt er in de grote tent tekst en uitleg gegeven bij de F-16's. Daarbij zorgt een 'standwerker' voor de komische noot en interactie met de bezoekers. Bezoekers van de tent kunnen een kaart met hun naam en adres deponeren in grote bakken en iedere dag worden tien kaarten getrokken. De winnaars - in totaal twintig dus - mogen een vlucht met een helikopter maken. Daarnaast zal de Directeur Personeel van de Koninklijke Luchtmacht, generaal-majoor Hilderink, zaterdagmiddag om 15.00 uur een F-16 vlucht verloten. Deze vlucht wordt verloot onder jongeren die momenteel in het selectie- en keuringstraject bij de luchtmacht zitten.