Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-07-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.30 uur
Poging oplichting

BILTHOVEN Een inwoonster van Bilthoven heeft de politie donderdag gewaarschuwd nadat zij een onbekende man aan de deur had gehad die zei namens een bank bankpassen om te ruilen.Volgens de man zouden klanten van de bank hun passen moeten ruilen in verband met de komst van de Euro.

De vrouw heeft vervolgens haar bank gebeld om een en ander te checken. De bank meldde dat er geen mensen op pad worden gestuurd om pasjes te wisselen. De politie waarschuwt dan ook om geen bankpassen aan mensen mee te geven en raadt aan om in geval van twijfel contact op te nemen met de bank.

Gewapende overval

BILTHOVEN Een gewapende man heeft donderdagmiddag een winkel aan de Kwinkelier overvallen. Tegen kwart over vijf kwam een onbekende man de winkel binnen en bedreigde het aanwezige personeel met een vuurwapen. Zij moesten geld afgeven aan de man. Een klant die de zaak binnen kwam werd eveneens door de man bedreigd.

De overvaller is er na de overval lopend vandoor gegaan. De politie is op zoek naar getuigen die de overvaller hebben gezien. Ze is daarbij in het bijzonder op zoek naar twee klanten die vlak voor en na de overval de zaak binnen zijn geweest.

Het signalement van de overvaller luidt: Een licht getinte man, gekleed in een donker t-shirt, een zwarte trainingsbroek met lichte biezen en een donker petje. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van de politie Binnensticht via 0900-8844.

Ree uit lijden verlost

AUSTERLITZ Aan de Oude Postweg in Austerlitz heeft de politie in de nacht van donderdag op vrijdag met een schot uit het dienstwapen een ree uit zijn lijden verlost.

Het beest stak volgens een 19-jarige automobilist uit Zeist onverwachts de weg over waarna een aanrijding niet meer te voorkomen was. Toen de politie ter plaatse kwam trof ze de ree zwaargewond op straat. De politie heeft het dier uit zijn lijden verlost.

Aanrijding met letsel

BILTHOVEN Een 41-jarige inwoonster van Bilthoven is donderdagochtend gewond geraakt toen zij rond tien uur de Koperwieklaan over wilde steken. De vrouw stak de weg over en werd aangereden door een achteruitrijdende auto.

De vrouw zag de auto achteruit komen en riep nog, tevergeefs, naar de bestuurder. De vrouw kwam door de aanrijding ten val en liep daarbij een gebroken sleutelbeen op. De bestuurder van de auto reed na het ongeval weg. De politie is op zoek naar eventuele getuigen. Zij kunnen zich via 0900-8844 melden bij de politie Binnensticht.