Gemeente Eindhoven

nieuws | persberichten

Persbericht: 6 juli 2001, no. 107

Vacature directeur GGD tijdelijk ingevuld

Interim-directeur Gemeentelijke Gezondheidsdienst

Op 16 juli 2001 start dhr. drs. A.M. Graus als interim-directeur Gemeentelijke Gezondheidsdienst in Eindhoven. Hij neemt de functie over van dhr. prof. dr. R.T.J.M. Janssen, die op 1 mei 2001 een andere functie aanvaard heeft. Tot medio 2002 is Ton Graus verantwoordelijk voor het handhaven van het huidige kwaliteitsniveau van de GGD en het strategisch herpositioneren van de dienst.

Ton Graus heeft vier jaar geleden al eens eerder de functie van interim-directeur GGD vervuld en hij is dus bekend met deze Eindhovense dienst. Naast deze functie heeft hij ruime ervaring op het gebied van (interim)management opgedaan, o.a. als directeur bij de stichting Kraamzorg in de provincie Utrecht, als directeur Provinciale Raad voor de Volksgezondheid in Noord-Holland en als algemeen directeur Utrechtse Stichting TBC-bestrijding.

Interim adjunct directeur

Eveneens is per 16 juli 2001 dhr. drs. J.W.M.W. Gijzen aangesteld in de functie van interim adjunct directeur. Joël Gijzen zal zich in zijn huidige functie als hoofd Algemene Gezondheidszorg van de GGD tijdelijk laten vervangen. Naast deze nieuwe functie blijft hij directeur ad interim van het Regionaal Indicatie Orgaan.