Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Meer opleidingsplaatsen verloskunde
Meer opleidingsplaatsen verloskunde

Meer opleidingsplaatsen verloskunde

De opleiding verloskunde start in september 2001 met 233 eerstejaarsstudenten. Dit betekent een uitbreiding met 33 opleidingsplaatsen. Wel heeft minister Borst aan beroepsorganisatie KNOV de garantie gevraagd dat er voldoende stageplaatsen zijn.

Minister Borst had de Tweede Kamer op 13 juni toegezegd dat zij zou nagaan of uitbreiding naar 240 opleidingsplaatsen mogelijk is. Deze uitbreiding is nodig omdat de verloskunde op dit moment kampt met een capaciteitsprobleem. De samenwerkende opleidingen tot verloskundige gaven na intern beraad aan dat al in september 2001 33 extra eerstejaars kunnen instromen. Voor het regelen van stageplaatsen zijn de opleidingen echter afhankelijk van de medewerking van de beroepsbeoefenaars. Minister Borst heeft de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) gevraagd hiervoor op korte termijn garantie te bieden.

Uitbreiden opleidingscapaciteit verloskunde 1. Uitbreiden opleidingscapaciteit verloskunde
Kamerstuk, 29-6-2001

Via de onderstaande brief informeert de minister de Kamer over haar besluit tot al dan niet uitbreiden van de opleidingsplaatsen verloskunde van 200 naar 240 plaatsen.