Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 6 juli 2001

Verkeersongeval Oegstgeest (D2)
Op het kruispunt Leidsestraatweg, Terweeweg is gisterenmiddag, donderdag 5 juli om 14.25 uur een 16-jarige fietster uit Leiden licht gewond geraakt. Het meisje fietste op het fietspad van de Leidsestraatweg, aan de verkeerde kant van de weg. Ze wilde de Terweeweg oversteken maar zag daarbij een 36-jarige automobiliste uit Katwijk over het hoofd. Het gevolg was een botsing, waarbij de fietster schaafwonden en een pijnlijk arm opliep.

Ongeval op zandafgraving Valkenburg (D2) Een 12-jarige jongen uit Valkenburg is gisterenmiddag, donderdag 5 juli rond 16.30 uur, gewond geraakt toen hij van een zandberg was gevallen. Politie Hollands Midden is met een jeep naar de zandafgraving gereden. Met behulp van een shofel is de jongen naar de Voorschoterweg gebracht en daar is hij door het ambulancepersoneel behandeld. Met een vermoedelijk bekkenfractuur is de jongen overgebracht naar het LUMC.

Verkeersongeval Hazerswoude-Dorp (D3) Iets voor 13:00 uur is donderdag 5 juli op de krusing van de Vierheemskinderenweg met de Gemeneweg een verkeersongeval gebeurd. Een 47-jarige vrachtwagenchauffeur uit Hazerswoude-Dorp wilde vanaf de Vierheemskinderenweg rechtsaf de Gemeneweg oprijden en verleende geen voorrang aan een van rechts komende scooter. Bij de aanrijding liep de scooterrijder, een 17-jarige jongen uit Hazerswoude-Dorp, nekletsel op. Met de ambulance is hij voor medische behandeling naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp gebracht.

Dronken Roelofarendsveen (D3) Donderdagavond 5 juli iets voor middernacht heeft een 51-jarige inwoner van Roelofarendsveen bij het wegrijden met de auto vanaf het Noordplein schade gereden aan een achter hem geparkeerde bestelbus. Een omstander heeft, door de contactsleutels te pakken, verhinderd dat de ogenschijnlijk beschonken man aan het verkeer ging deelnemen. De gewaarschuwde politie heeft de Vener aangehouden. Bij de blaastest bleek de man inderdaad onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 760 ug/l; ca 1,80 promille. Hij was al eerder aangehouden voor het rijden onder invloed. Enkele maanden terug was zijn rijbewijs al ongeldig verklaard. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn personenauto is in beslaggenomen.

Beroving Leiden (D4) Donderdagmorgen 5 juli heeft een 36-jarige man uit Leiden bij de politie aangifte gedaan van beroving. Een dag eerder, woensdagavond 4 juli, liep de man rond 20:30 uur over de Langegracht toen hij plotseling door twee mannen de Marktsteeg werd ingetrokken. De één trok zijn portemonnee uit zijn achterzak waarna de ander hem tegen de grond slingerde. Vermoedelijk was de man, omdat hij wat gedronken had, een gemakkelijk slachtoffer. Beide berovers renden weg in de richting van de Beestenmarkt. Bij de aangifte heeft de man de politie signalementen van de daders kunnen opgeven.

Bromfietser aangereden Leiden (D4)
Donderdagmorgen 5 juli vroeg reed een 22-jarige man uit Noordwijk met de brommer over de Haarlemmerstraat. Toen hij rond 02:30 uur de Pelikaanstraat overstak, verleende hij geen voorrang aan een auto uit de richting van de Hooigracht. De man klapte tegen de auto waarbij de autoruiten braken. Met letsel aan zijn arm is hij door de ambulance naar het LUMC gebracht. De bestuurster van de auto; een 25-jarige vrouw uit Leiden, bleef ongedeerd. Rijden onder invloed Leiden (D4) De politie heeft op donderdag 5 juli omstreeks 16.50 uur een 34-jarige automobilist uit Oude Ade aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol. Agenten zagen de automobilist met hoge snelheid rijden over de Haagse Schouwweg. Terwijl de agenten achter de automobist reden zagen ze hem twee door het rode verkeerslicht rijden. De automobilist werd op het Stationsplein staande gehouden en overgebracht naar het politiebureau. De automobilist blies 530 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. De automobilist kreeg een proces verbaal en een rijverbod van vijf uren.

Mishandeling Leiden (D4) Een 16-jarige jongen uit Leiden heeft aangifte gedaan van geweld met letsel op vrijdag 6 juli rond 1.30 uur in een horecagelegenheid aan de Korte Mare. Hij verklaarde dat er onenigheid was over bier waarbij hij geslagen werd door een groep jongens. Hij liep daarbij onder meer bloeduitstortingen in zijn gezicht op.

Verkeersongeval Leiden (D4)
Een 45-jarige snorfietster uit Leiden is op donderdag 5 juli omstreeks 11.35 uur gewond geraakt na een aanrijding met een 56-jarige automobilist uit haar woonplaats. De automobilist reed over de Klipperwerf in de richting van de Westlanderwerf. Uit tegenovergestelde richting kwam de snorfietster. Op de kruising van de twee wegen raakte de linker pedaal van de snorfiets de linker voorzijde van de auto. De snorfietster kwam hierdoor ten val en kreeg daarbij de snorfiets boven op zich. De snorfietster is ter plaatse door personeel van de eerste hulpdienst onderzocht. Beide bestuurders reden stapvoets.

Onenigheid bij braderie Alphen aan den Rijn (D5) Bij een braderie op de Herenhof op donderdag 5 juli is omstreeks 22.20 uur een 37-jarige Alphense gewond geraakt na een vechtpartij. Ter hoogte van de Koningshof ontstond een vechtpartij waarbij de Alphense een duw kreeg en ten val kwam. Ze liep hierbij een hoofdwond op. Een 29-jarige kennis van de Alphense haalde na de duw vermoedelijk verhaal bij een 22-jarige plaatsgenoot. De politie haalde de twee vechtende mannen uit elkaar en hield hen aan. Twee omstanders moesten zich voor lichte verwondingen onder behandeling stellen van ter plaatse gekomen ambulancepersoneel. Een van hen liep vermoedelijk door een steen een hoofdwond op. De ander werd geduwd waardoor hij ten val kwam. Volgens getuigen begon de ruzie tussen twee vrouwen waarna de 22-jarige man zich ermee ging bemoeien. De politie onderzoekt de zaak. De Alphense is voor behandeling van een hoofdwond overgebracht naar het Rijnland Ziekenhuis.

'Glazenwasser' aan de deur Nieuwerkerk a/d Ijsel (D6) De politie in Nieuwerkerk a/d Ijssel waarschuwt bewoners in Nieuwerkerk a/d Ijssel voor een vermeende glazenwasser. Een aantal bewoners heeft de afgelopen dagen gemeld dat zij een jongeman aan de deur hebben gehad die zich voordoet als glazenwasser en geld komt innen voor de gewassen ramen. Omdat ze het niet vertrouwden deed een bewoner navraag bij hun schoonmaakbedrijf. Deze wisten niets van de vermeende 'glazenwasser'. De man is gesignaleerd in de Prins Mauritssingel, de Europalaan en het Paganinipad. De politie adviseert om bij twijfel een identiteitsbewijs te vragen.

Kop-staart aanrijding Waddinxveen (D6) Een 24-jarige bestuurder van een autoambulance zag gisterenmiddag, donderdag 5 juli rond 16.00 uur, op de Alphenseweg in Boskoop (N207) te laat dat zijn voorganger, een 22-jarige vrachtwagenchauffeur uit Waddinxveen, krachtig moest afremmen. De bestuurder van de vrachtwagen moest remmen omdat een personenauto plotseling linksaf sloeg en over een doorgetrokken streep het terrein van een benzinestation opreed. De ambulancebestuurder kon niet meer op tijd remmen en een botsing was het gevolg. De bestuurder van de ambulance liep een pijnlijk been op, zijn 43-jarige passagier liep een gezwollen linker knie op. De ambulance kon als total loss beschouwd worden.

Rijden onder invloed Gouda (D7)
Een 33-jarige man uit Haastrecht trok in Waddinxveen de aandacht door stil te staan voor de Passage en vervolgens via de Henegouwerweg, niet in een geheel rechte lijn, richting Gouda te rijden. Op de Nieuwe Gouwe werd de man aangehouden, hij blies 860 Ug/l. De man kreeg een procesverbaal en een rijverbod van 10 uur.

Verkeersongeval Krimpen a/d Lek (D8) Op de C.G. Roosweg zijn gisterenochtend, 5 juli rond 07.00 uur, drie mensen licht gewond geraakt bij een aanrijding. Een 25-jarige bestelautobestuurder uit Lopik, reed over de C.G. Roosweg in de richting van Krimpen a/d Ijssel. Net na de Krimpenerbosweg ontdekte hij dat hij te ver gereden was. Hij stopte op de busbaan en wilde omkeren. Daarbij zag hij een 49-jarige automobiliste uit Stolwijk over het hoofd, en een botsing was het gevolg. De 49-jarige automobiliste en haar 19-jarige passagier uit Stolwijk zijn ter plaatse door het ambulancepersoneel onderzocht. Zij hadden spierpijn en nekklachten. De bestuurder van de bestelauto is met hoofdklachten overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda.

Inbraak woning Gouda (D7)
In een woning aan de Noothoven van Goorstraat is tussen 4 en 5 juli jl. Ingebroken. De glaslatten van de voordeur werden verwijderd en de woning werd doorzocht. Het is nog onbekend wat is weggenomen.

Aanrijding letsel Gouda (D7)
Vond op 5 juli jl. Omstreeks 17.30 uur een aanrijding plaats tussen een bromfiets, een scooter en een fietser. Toen de politie ter plaatse kwam, was de ambulance er al en die nam de fietser, een 44-jarige man uit Nieuwerkerk aan den Yssel ter controle mee naar het GHZ. De aanrijding was vermoedelijk het gevolg van niet voldoende rechts houden, waardoor de tegemoetkomende fietser werd aangereden. De politie stelt nog een onderzoek in.

Insluiping Gouda (D7)
Op klaarlichte dag op 5 juli is ingeslopen in een flatwoning aan de Ridder van Catsweg. Via de balkondeur is men binnengekomen. Videobanden, CD's en etenswaren werden weggenomen.

Verkeersongeval met dodelijke afloop Waarder (D7)
Bij een eenzijdig ongeval op de Verlengde Tuurluur in Waarder is gisteravond een 27-jarige motorrijder uit Nieuwerbrug om het leven gekomen. De man is vermoedelijk de nog afgesloten weg ingereden vanaf de richting van Oudewater. Aan de kant van de weg stond een container. Vermoedelijk heeft de motorrijder de container niet of te laat opgemerkt, waardoor hij tegen de container is gereden.

Brand in verfspuiterij Driebruggen (D7) Op 6 juli, omstreeks 00.20 uur kwam een melding binnen van een uitslaande brand bij een verfspuiterij op het bedrijfsterrein in Nieuwerbrug. Samen met de brandweer werd het terrein betreden en de brandweer ging de brand blussen. Door de aanwezige branddeuren werd branddoorslag voorkomen. Wel stonden gevaarlijke stoffen opgeslagen rond het pand. De politie heeft de directe omgeving hierop afgezet, omdat de bestrijding van de brand niet geheel risicoloos was. De brand kon worden bedwongen. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De technische recherche stelt een onderzoek in.