PERSBERICHT

7 en 8 juli zomermarkt Lichtenvoorde:

Ballonspringen grote publiekstrekker!

LICHTENVOORDE - Twee dagen volop spektakel. Aan het programma van de zomermarkt in Lichtenvoorde zal het niet liggen, want met het ballonspringen heeft de zomermarktcommissie de uiterst spectaculaire opvolger van het bungyjumpen in huis gehaald. Door zich af te zetten van de grond maken de deelnemers een sprong van maar liefst vijftig meter en leren ze Lichtenvoorde van een hele andere kant kennen. De zomermarkt heeft plaats op zaterdag 7 en zondag 8 juli.

Ballonspringen

Ballonspringen is iets nieuws en afkomstig uit Amerika. Het wordt daar ook wel Parabouncing, Cloudhopping of Sky-walking genoemd. Het ballonspringen bestaat nu twee jaar en is vanaf het begin een groot succes in Amerika. Het mooie van ballonspringen is dat jong en oud zich er zonder groot gevaar aan kan wagen, dit in tegenstelling tot de meeste andere funsporten. Het is absoluut veilig en tegelijkertijd een grote sensatie om op een hoogte van enkele tientallen meters een luchtwandeling te maken.

Bij het ballonspringen wordt gebruikt gemaakt van een ballon van zeven meter doorsnede gevuld met helium. Deze ballon staat door middel van twee scheerlijnen in contact met de organisatie op de grond. Eenmaal vastgemaakt in een beveiligd parachuteharnas kunnen de deelnemers - door zich af te zetten van de grond - sprongen maken tot een hoogte van vijftig meter. De kick is om op deze hoogte stil te gaan hangen en te genieten van het gigantische uitzicht. Het is net moonwalking! Het ballonspringen vindt plaats op de Markt en het publiek kan hier op beide dagen terecht.

Clowns

Ook aan de allerkleinsten is gedacht. Clownstrio Lou Lou laat zich op zaterdag en zondag van zijn beste kant zien. Voor deze gelegenheid wordt er zelfs een grote circustent opgezet in het centrum van Lichtenvoorde. Het programma is helemaal gestemd op kinderen en het aardige is dat de drie clowns het aanwezige publiek ook echt bij hun show betrekken. Verder geeft de circustent natuurlijk een heel eigen sfeer aan de optredens. Maar boven alles willen de clowns de kinderen en volwassenen natuurlijk laten lachen. Want daar gaat het tenslotte allemaal om! Er worden in totaal vier voorstellingen gegeven. Op beide dagen is de aanvang 14.00 en 17.00 uur. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij slagerij Hubers en kosten f 5,- per persoon.

Braderie

Wie voor een prikkie wat op de kop wil tikken, kan op de zaterdagmiddag zijn slag slaan op de kinderrommelmarkt op de Varkensmarkt. Deze rommelmarkt is bedoeld voor kinderen tot en met groep acht. Zij kunnen zich vanaf 10.00 uur bij de NH Kerk aanmelden en de deelname is gratis. De rommelmarkt gaat om 11.00 uur van start. Verder is er op beide dagen natuurlijk weer braderie in het dorp. Er hebben zich in totaal zo'n 150 kraamhouders aangemeld. Daarnaast is er op beide dagen natuurlijk weer kermis. Ook op zondag 8 juli is er weer van alles te doen in Lichtenvoorde. Zo zijn de meeste winkels 's middags geopend en zal de levendigheid op de braderie verhoogd worden door de deelname van 15 standwerkers. Levende standbeelden
Verder zijn er verdeeld over de braderie diverse levende standbeelden te bewonderen. Onder de levende beelden van dit jaar bevinden zich de Nederlands Kampioenen van 1998 en 2000. Te zien zijn onder andere een beeld van een Romeins soldaat, het bronzen beeld van Henk van Zanten, alsmede de Griekse goden Bacchus en Pallas Athene. Verder zal toneelgroep Advendo 's middags weer diverse sketches verzorgen op het podium bij de Koppelpaarden. Op speciaal verzoek is de sketch van 'Kabouter Plop' weer in het programma opgenomen. Deze deed het vorig jaar bijzonder goed bij het publiek. Muziek
Ook de muziek mag natuurlijk niet ontbreken op de zomermarkt. Zowel op zaterdag- als zondagmiddag is de zanger Buddy van de partij op het podium aan de Varkensmarkt. Verder zal de band Trainband op zaterdagavond Lichtenvoorde in vuur en vlam zetten. Het optreden van de band heeft plaats op het podium op de Markt. Op het podium in de Dijkstraat staat 's middags de groep De Sleppers uit Ruurlo. Zij maken gezellige feestmuziek afkomstig uit deze regio en alles wordt op humoristische wijze gebracht. Ook 's avonds is er weer volop muziek in het dorp. Dan staat de band Man In Black op het podium op de Markt.

Programma zomermarkt

Zaterdag 7 juli
11.00 uur Opening van de markt met in het centrum volop kramen en lunapark 11.00-17.00 uur Kinderrommelmarkt op de Varkensmarkt

13.00-17.00 uur Zanger Buddy op podium Varkensmarkt

14.00 uur Optreden clownstrio Lou Lou

17.00 uur Optreden clownstrio Lou Lou

20.00-24.00 uur Trainband op podium Markt

Zondag 8 juli
13.00-17.00 uur Braderie met standwerkersconcours en levende beelden Op diverse podia live-muziek in het dorp

13.00-17.00 uur Zanger Buddy op podium Varkensmarkt

14.00 uur Optreden clownstrio Lou Lou

17.00 uur Optreden clownstrio Lou Lou

20.00-24.00 uur Man In Black op podium Markt