PERSBERICHT - 20 JUNI 2001

Sterren stralen tijdens de Efteling Zeven Mijls Zomer

Van 7 juli tot en met 26 augustus viert de Efteling de Zeven Mijls Zomer. Het park is dan extra lang geopend, namelijk tot 21.00 uur. Naast de langere openstelling, kunnen onze gasten genieten van extra entertainment en worden zowel de Sprookjesshow als de Efteling on Ice-show vier in plaats van drie keer per dag opgevoerd. En last but not least, worden op zeven zaterdagen de gezellige zomeravonden gehouden.

Extra lang genieten van alle attracties en sterren in de Efteling? Dat kan tijdens de Zeven Mijls Zomer. Elke dag kan de bezoeker bijvoorbeeld de 'Enige Echte Efteling Fanfare' tegen het lijf lopen, een sprookjesvoorstelling in het Openlucht Theater in het Sprookjesbos bijwonen of een bijzondere act bekijken op het Anton Pieckplein. Nieuw in deze periode is de spectaculaire act van 'Sterren met lef' die op diverse locaties in het Ruigrijk te zien is.

Meezingen
Gezellig meezingen met bekende sterren of swingen op live-muziek kan tijdens een van de zeven sfeervolle zomeravonden. Op alle zaterdagen in juli en augustus (m.u.v. 7 juli) is de Efteling tot 24.00 uur open en biedt live entertainment van de bovenste plank. De thema s variëren van het 'Brabantse Levenslied' met o.a. Jantje Smit tot een 'Hot Caribbean Night' met o.a. Jody Bernal. Alle attracties zijn sfeervol verlicht en vormen een feeëriek decor voor alle muzikale sterren.

IJsshow
De wervelende ijsshow Efteling on Ice en de bekroonde Sprookjesshow zullen tijdens de Zeven Mijls Zomer niet drie maar vier keer per dag opgevoerd worden. De Efteling on Ice-show is te bezoeken om 14.00 uur, 16.00 uur, 18.00 uur en 20.00 uur en de Sprookjesshow om 13.00 uur, 15.00 uur, 17.00 uur en 19.00 uur. Dus nog meer gelegenheid om je door de sterren te laten betoveren.

Tentoonstellingen
Tenslotte zijn er ook een twee tentoonstellingen te bezichtigen tijdens de Zeven Mijls Zomer. Ten eerste de Lego Tentoonstelling die van 12 juli t/m 26 augustus in het Fata Morgana Evenementen Paleis te zien is. En ten tweede de Märklin Tentoonstelling die van 7 juli t/m 2 september in de Waterorgelzaal te zien is. Verder kan de bezoeker in augustus deelnemen aan een wedstrijd met radiografisch bestuurbare autootjes, die in een tent nabij de Python gehouden wordt. Tijdens de eerste twee weekenden van september zal de finale gereden worden.

De entreeprijs tijdens de Efteling Zeven Mijls Zomer bedraagt fl. 45,00 per persoon. En in de voorverkoop fl. 42,00 per persoon. Met een Zeven Mijls Kaartje heeft de bezoeker toegang tot het park vanaf 16.00 uur. Dit kaartje kost fl. 35,00 per persoon.

Noot voor de redactie (