Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-07-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 10.30 uur
Aanhouding winkeldievegge

HOOGLAND - In een winkel aan de Hamseweg heeft winkelpersoneel vrijdagmiddag rond half drie een 45-jarige vrouw uit Amersfoort aangehouden. Oplettend personeel zag dat de vrouw goederen in haar tas stopte die ze niet afrekende bij de kassa.

De vrouw werd hierop aangehouden en overgedragen aan de politie. Met een bekeuring kon de vrouw enige tijd later het politiebureau verlaten.

Met alcohol op achter het stuur

AMERSFOORT Een 19-jarige man uit Amersfoort is rond vijf uur zaterdagochtend aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. Surveillerende agenten zagen de auto waarin de man reed slingeren en onderwierpen de man aan een blaastest. Hieruit bleek dat hij teveel alcohol op had.

Op het politiebureau weigerde de man de blaastest tot enkele malen toe. Hierop is zijn rijbewijs ingenomen. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Snelheidscontrole

WOUDENBERG Vrijdagavond tussen half tien en half elf heeft de politie op de Zeisterweg een snelheidscontrole gehouden. In totaal werd de snelheid van 60 voertuigen gemeten. Er vielen vier bekeuringen voor mensen die te hard reden, een voor het onterecht voeren van mistverlichting en een voor het niet dragen van de autogordel.

De hoogst gemeten snelheid was 110 km per uur waar 80 km per uur maximaal is toegestaan.

Reanimatie

AMERSFOORT Een man uit Amersfoort (leeftijd onbekend) is vrijdagmiddag rond tien over vijf onwel geworden terwijl hij met zijn vrouw op weg was naar het ziekenhuis in verband met mogelijke hartklachten van de man. De vrouw bestuurde de auto toen haar man op de kruising Holkerweg Ringweg Koppel onwel werd. Zij zette hierop de auto aan de kant en vroeg voorbijgangers om hulp.

Samen met een toevallig passerende arts en de gewaarschuwde politie werd met succes gereanimeerd. Na enige tijd was de man stabiel genoeg om per ambulance twee worden overgebracht naar het Lichtenberg ziekenhuis.