Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-07-2001

Politieberichten district Heuvelrug, 12.10 uur
Verkeersongevallen met letsel

RHENEN Een 37-jarige vrouw uit Rhenen is vrijdagmiddag rond kwart voor één gewond geraakt nadat zij met haar auto van de weg was geraakt. De vrouw reed over de Nieuwe Veenendaalseweg toen zij door nog onbekende oorzaak de controle over haar voertuig verloor. Hierdoor raakte zij van de weg.

Als gevolg van het ongeval raakte de vrouw bekneld in haar auto. Zijn werd door de brandweer bevrijd waarna ze met onbekend letsel werd overgebracht naar een ziekenhuis in Ede.

MAARN Op de Amersfoortseweg is vrijdagavond rond kwart voor negen een 31-jarige man uit Doorn gewond geraakt nadat hij met zijn auto door onbekende oorzaak tegen een boom reed. Een getuige die voor de man uit Doorn reed hoorde plots een klap en zag in zijn spiegel dat de auto tegen een boom gereden was.

Deze getuigen haalde samen met een andere onbekend gebleven man de de 31-jarige man uit zijn auto. Direct daarna vloog de auto in brand. De 31-jarige man werd met onbekend letsel naar het UMC vervoerd. De brandweer bluste de auto. Tijdens het ongeval is het verkeer vanuit Doorn en vanaf de A 12 enige tijd omgeleid geweest via de parallelweg.

Jeugdige overtreder

AMERONGEN Surveillerende agenten zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag rond middernacht op de Koningin Wilhelminaweg een bromfietser zonder helm hen tegemoet komen. Bij het zien van de politieauto probeerde de bestuurder te ontkomen door de bromfiets in de berm te gooien en onder een stuik te kruipen. Ondanks die moeite werd hij toch aangehouden.

Het bleek een 15-jarige jongen uit Kesteren te zijn die nog niet oud genoeg was om een bromfiets te besturen. Bovendien had hij deze meegenomen zonder de toestemming van zijn vader en had de jongen alcohol gedronken. Met diverse bekeuringen werd de jongen bij zijn vaders huis afgeleverd.

Verkeersongeval

MAARSBERGEN Op de Woudenbergseweg is vrijdagmiddag rond half vijf een 18-jarige man uit Groessen met zijn bestelauto in aanrijding gekomen met een 35-jarige automobiliste uit Etten-Leur. De man reed over genoemde weg en kwam uit de richting Leersum. Op de kruising met de oprit naar de A12 wilde de man linksaf slaan maar gaf daarbij geen voorrang aan de hem tegemoetkomende automobiliste.

Hierdoor onstond een aanrijding met zware schade aan beide voertuigen. Het overige verkeer ondervond veel last van de aanrijding. Niemand raakte gewond.