Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-07-2001

Politieberichten district Lekstroom, 12.15 uur
Dodelijk verkeersongeval

IJSSELSTEIN Vrijdagmorgen rond elf uur is een 20-jarige man uit Houten om het leven gekomen nadat hij met zijn auto over de kop was geslagen en uit de auto werd geslingerd. Het slachtoffer was op slag dood. Het ongeluk gebeurde op de Weg naar de Poort tussen IJsselstein en Nieuwegein. Het slachtoffer reed in de richting van IJsselstein. De toedracht en oorzaak van het ongeval zijn nog niet bekend. In verband met de afsluiting van de rijbaan ontstond een file op de A2 in de richting van Den Bosch.

Beroving

NIEUWEGEIN Een 17-jarige pizzakoerier uit Nieuwegein is vrijdagavond rond negen uur van zijn geld beroofd op de Nedereindseweg. Hij werd staande gehouden door een zestal jongens die hem bedreigden en geld van hem eisten. Hierop gaf de koerier enkele tientallen guldens af waarna hij mocht doorrijden. De politie onderzoekt deze brutale beroving.

Onder invloed

NIEUWEGEIN Surveillerende agenten zagen zaterdagmorgen rond half drie een auto met zeer hoge snelheid over de Sluyterslaan rijden. Na een korte achtervolging kon hij op de Noordstedeweg worden aangehouden. Op het politiebureau bleek de bestuurder (een 39-jarige man uit Nieuwegein) een alcoholpromillage van 0,95 in zijn bloed te hebben. Met een dagvaarding en een rijverbod kon hij het politiebureau lopend verlaten.

Overlast jeugd

HOUTEN Elf jongens uit Houten tussen de 14 en 18 jaar vierden vrijdagavond rond negen uur een spontaan feestje op een schoolplein aan de Dijkhoeve. Omwonenden hadden hier last van en waarschuwden de politie. De jeugd werd aangetroffen met enkele kratten bier. Hun namen zijn genoteerd en zij moesten de volle flesjes laten leeglopen, waarna zij werden gesommeerd te vertrekken.