Ingezonden persbericht

Pioneer Race Festival, Assen, 7 en 8 juli 2001

Tijdtraining voor startopstelling race 1, Libertel-Vodafone DTCC

Assen, 7 juli. Met Sandor van Es op de pole positie voor de zevende race van het Libertel-Vodafone Dutch Touring Car Championship (DTCC) is de hegemonie van het Marlboro BMW Dealerteam nog niet doorbroken. De concurrentie ligt echter op de loer, daar zeven rijders binnen een seconde van elkaar trainden.
Bij het begin van de kwalificatie op het TT Circuit Assen brak de zon door en was Renault Clio-rijder Donald Molenaar die de voorlopige pole pakte voor Sandor van Es, Frans Verschuur (Renault Clio) en merkgenoot Phil Bastiaans. Halverwege de training nestelde Privateer Coen Vink zich verrassend op de voorlopige vierde plaats maar de Hoornse coureur verklaarde na afloop, nadat hij terugzakte na een zesde startplaats: " Er had nog meer ingezeten, we zijn nog 41 kg te zwaar."
In zijn zevende tijdronde perste Van Es zijn snelste ronde uit zijn wagen en start zondag de eerste wedstrijd in het Libertel-Vodafone vanaf plaats een. De Arnhemmer: "In mijn eerste stint maakte ik een foutje in de Ramshoek verloor bijna de wagen en dacht, daar gaat mijn auto voor de rest van het weekeinde. Gelukkig kon ik hem nog onder controle houden." Teamgenoot Tom Coronel kampte in het begin van de training met een onwillige tweede versnelling. Later kreeg de Huizenaar het euvel onder controle en start morgen vanaf de vierde positie. Het is dit weekeinde pas de eerste kennismaking voor Coronel met Assen. "Het is een snel circuit, en je maakt altijd wel een foutje tijdens een rondje", aldus Coronel, die uiteindelijk tevreden was met zijn positie. Cor Euser (BMW JJ Motorsport) reed een perfecte tijdronde en vertrekt vanaf de tweede plaats. "Ja, ik haalde het maximale uit mijn auto, maar we moeten realistisch zijn. De Carly BMW's hebben 60 kg resultaat-ballastgewicht en dat scheelt hier op Assen al snel zo'n seconde. Maar we zitten op de goede weg", aldus de Brabander. Ook bij het Trium Lexus team waren er wat vrolijker gezichten. Tim Coronel (9e op 1,2 sec. van pole): "Ik ben tevreden, maar we zijn er nog niet. Na een ronde loopt de wagen wat terug dus, we zijn er nog niet helemaal. Maar, we werken er hard aan."
Derde snelste Donald Molenaar was redelijk tevreden, maar vond dat er niet meer in zat. Renault Dealerteam-collega Frans Verschuur start vanaf de zevende plek en wist dat enkele foutjes die hij tijdens zijn kwalificatie maakte daar debet aan waren.

Tijdtraining voor startopstelling race 2, Libertel-Vodafone DTCC.

Wederom pakte Sandor van Es de pole met exact dezelfde tijd als tijdens de eerste kwalificatie (1:34.500) en werd BMW-teamgenoot Tom Coronel tweede met drietiende van een seconde achterstand. Molenaar trainde weer als derde echter zijn tijd was zestiende langzamer dan tijdens de ochtendsessie. Verrassend vierde staat Tim Coronel met de Lexus op de grid voor Cor Euser die bijna een seconde liet liggen ten opzichte van zijn tijd van 's ochtends. Eerste privateer Coen Vink stabiliseerde zich weer op de zesde positie voor Jan Joris Verheul (BMW) en Qface Team Kroon-rijder Phil Bastiaans. Bij Verschuur gaf de krachtbron de geest en de Nijmegenaar start vanaf de zestiende en laatste positie.

Voor meer info: Dirk Buwalda, tel. 06-54644347