Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zaterdagmiddag 07 juli 2001
16:30 zaterdag 7 juli 2001

Bert Peters, 06 53 23 80 59

Beilen, ongeval met letsel
Vannacht reed een 39-jarige man uit Beilen met zijn auto over de Grote Drift. Toen hij linksaf de Randweg insloeg zag hij een 19-jarige fietser uit Beilen over het hoofd waarna een aanrijding volgde. Zowel de fietser als een 15-jarig meisje uit Beilen die bij hem achterop zat, werden gewond maar overbrenging naar een ziekenhuis was niet noodzakelijk. Fiets total loss.

Coevorden, eenzijdig ongeval
Vanmorgen omstreeks 07.30 uur, reed een 32-jarige man uit Wirdum met zijn auto over de N34. Ter hoogte van Coevorden kreeg hij een klapband waarna hij de macht over het stuur kwijt raakte. Hij sloeg enkele malen over de kop en kwam in een sloot tot stilstand. Auto zeer zwaar beschadigd en de bestuurder had rugklachten, geen ziekenhuisopname.

Nieuwlande, ongeval met letsel
Vanmorgen reed een 23-jarige vrouw uit Dalerpeel met haar auto over de Joh. Poststraat in de richting van de A 37. Zij sloeg linksaf (zonder richting aan te geven) een inrit in waarbij zij niet zag dat zij op dat moment werd ingehaald door een 21-jarige motorrijdster. Een aanrijding was het gevolg waarbij de motorrijdster uit de Krim gewond raakte. Met o.a. een gebroken been werd zij naar het Bethesda overgebracht.

Nieuw Dordrecht, eenzijdig ongeval
Reed gisteravond een 22-jarige man uit Klazienaveen op een snorfiets over de Vastenow en botste daar tegen een in de berm geparkeerde vrachtauto. Hij kwam te vallen en met een hoofdwond werd hij per ambulance naar het SZE overgebracht. In het ziekenhuis werd hem bloed afgenomen voor een alcoholcontrole.

(Alcohol)controles
Gistermiddag werd op verschillende plaatsen in de provincie een (alcohol)controle gehouden. Aan de Vorrelvenen in Geeuwenbrug werd een 24-jarige man als bestuurder van een auto gecontroleerd. Hij had een alcoholpromillage van ruim 1 promille. Omdat hij vorig jaar ook al soortgelijk vergrijp had gepleegd werd zijn rijbewijs ingevorderd.

In Emmen werd tijdens een controle geen alcoholovertredingen vastgesteld. Wel werden acht snelheidsovertredingen en twee overtredingen van het niet dragen van de gordel vastgesteld.

Tijdens een snelheidscontrole met een lasergun op de A 28 ter hoogte van Pesse werd o.a. een 46-jarige autobestuurder uit Bilthoven gecontroleerd. Na correctie werd een snelheid van 185 km/uur vastgesteld . Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
Een 54-jarige in het Engelse Holmburiy Sint Marie wonende Nederlander reed over de 200 km/uur waarna naast zijn ingenomen rijbewijs ook nog eens zijn auto (waarde meer dan twee ton) in beslag werd genomen.

Gisteravond werd een varende controle uitgevoerd op het Leekstermeer. Een 29-jarige man uit Groningen werd in een snelle boot aangetroffen. Hij was deze week al eerder gewaarschuwd ivm met zijn vaargedrag. Hij kreeg nu een proces verbaal omdat hij geen vaarbewijs had.

Valthermond, uitslaande brand
Ontdekte vannacht een vrouw dat er brand woedde in de schuur van haar buren aan het Zuiderdiep. Zij waarschuwde de buurman (die met zijn vrouw en kinderen het huis tijdig kon verlaten) en de brandweer. Omdat die zeer snel ter plaatse was kon niet alleen worden voorkomen dat het huis in vlammen opging maar ook dat de brand oversloeg naar de naastliggende panden waaronder een grote houtopslagplaats. De schuur ging geheel verloren. Er stond o.a. een vouwwagen in de schuur. Oorzaak van de brand nog onbekend.

Eerste Exloërmond, bootbrand
Gisteravond omstreeks 23.00 uur werd ontdekt dat een boot, liggende in een kanaal nabij de Mondenweg, in brand stond. Een getuige zag jeugdige personen bij de boot weglopen. De brandweer bluste de boot waarna de restanten op de wal gehaald werden. De eigenaar is nog niet bekend evenals de hoogte van de schade.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe