For more information: Kim Doets or Remko de Beer

Telefax: 31(0)251 679897

Email: info@dutchjunioropen

Castricum, July 7th 2001

Esther van Londen uitgeschakeld in halve finale Biesterbos Groep DJO

De Utrechtse Esther van Londen is er niet in geslaagd de finale van het Biesterbos Groep Dutch Junior Open te bereiken. Ze verloor in een spannende wedstrijd van Litouwse Aurelija Miseviciute.

Van Londen startte moeizaam aan de partij. Ze verloor direct haar service en kwam op een 2-0 achterstand. Langzaam kwam ze beter in haar spel. Ze koos veelvuldig de aanval en imponeerde met haar sterke netspel. Ze boog haar achterstand om in een 5-3 voorsprong, maar slaagde er niet in de set uit te serveren. In de beslissende tiebreak trok ze uiteindelijk toch aan het langste eind (8-6). In de tweede set greep Miseviciute het initiatief. Haar grounstrokes kwamen hard en diep door. Van Londen kreeg minder kansen om naar het net te gaan en de Litouwse greep de tweede set met 6-3. In de derde set was het gedaan met het verzet van Van Londen. Miseviciute kon eenvoudig de winst grijpen (6-1). In de finale neemt ze het morgen op tegen de Française Tatiane Golovin die verrassend makkelijk van de als eerste geplaatste Duitse Anna-Lena Groenefeld wist te winnen. Groenefeld had enigszins last van een knieblessure, maar dat deed niets af aan de uitstekende prestatie van Golovin. Ze verpulverde de Duitse met 6-2 en 6-1.

In het jongenstoernooi speelde de als tweede geplaatste Dudi Sela uit Israël tegen de Fransman Mathieu Montcourt. De zestienjarige Israëliër liet een uitstekende indruk achter. Hij zette zijn tegenstander voortdurend onder druk met zijn geweldige groundstrokes. Vooral zijn backhand is een lust voor het oog. Daarnaast toonde hij aan ook het meer subtielere werk te beheersen. Met fraaie dropshots liet hij Montcourt af en toe volledig kansloos. Sela won de eerste set met 6-3. De tweede set gaf hetzelfde spelbeeld te zien. Met 6-2 stuurde hij Montcourt terug naar de kleedkamer. Morgen neemt hij het in de finale op tegen de Belg Steve Darcis. Darcis versloeg de Slowaak Matic Omerzel in drie sets. In de eerste set slaagde Darcis er in om de mokerharde opslag van zijn opponent één keer te breaken. Dit volstond voor de setwinst (6-4). In de tweede set maakte de Belg meer fouten en de Slowaak sloeg met 6-2 keihard terug. In de beslissende set had Omerzel lange tijd de beste vooruitzichten op de overwinning. Hij kwam met 2-0 en 4-2 voor en mocht op 5-4 voor de wedstrijd serveren. Hij speelde echter een slordige game en keerde daarmee eigenhandig de kansen van Darcis. De Belg, mentaal gesterkt door de fouten van zijn opponent, greep de geboden kansen met beide handen. Hij kwam op 5-5, won zijn eigen service en brak wederom de service van de Slowaak in de twaalfde game (7-5).

De finale van het meisjesenkelspel begint morgen om 11.00 uur. De jongensfinale volgt daarna en zal niet eerder dan 13.00 uur van start gaan. De finaledag wordt om 15.00 uur afgesloten met de finale in het jongensdubbelspel. Wij hopen dat u allen komt genieten van enkele mooie partijen jeugdtennis op topniveau!