Ingezonden persbericht

Unieke actie Tegen Geweld 7 juli 2001

De stichting Loosduinen Tegen Geweld en Moerstaal.nl hebben een unieke internetcampagne Tegen Geweld opgezet. De stichting Loosduinen Tegen Geweld is een jonge stichting met duidelijke en realistische doelstellingen Tegen Geweld. Moerstaal.nl kent u vooral van de gratis te gebruiken parodie domeinnamen waarvan sjello.nl de laatste tijd veelvuldig in het nieuws is geweest i.v.m. provider Chello.

Onder de naam Nederland Tegen Geweld omvat de landelijke actie het gratis beschikbaar stellen van het emailadres eindigend op @tegengeweld.nl vanaf de hiervoor speciaal opgezette website www.tegengeweld.nl . Door gebruik te maken van een @tegengeweld emailadres kan men zijn/haar familie, vrienden en anderen duidelijk maken dat zij Tegen Geweld zijn. Dit alles zal er toe leiden dat de algemene bewustwording over geweld groter zal worden. Ook kan men op deze site aanmelden als sympathisant Tegen Geweld, treft men nuttige informatie, achtergronden en adressen van verschillende organisaties.

Men wordt ook in de gelegenheid gesteld een eigen 'stichting' op te zetten met steun van de bestaande organisaties. Via een plaatsnaam@tegengeweld.nl emailadres kan zo ook de domeinnaam woonplaats.tegengeweld.nl worden gebruikt om een dergelijk 'stichting' meer bekendheid te geven. Op deze manier kan men actief deelnemen in de strijd Tegen Geweld.

Inmiddels hebben een aantal landelijke organisaties tegen geweld hun medewerking toegezegd en zullen zij de actie ondersteunen, mede vanaf hun website.

De komende periode verwachten de initiatiefnemers nog meer aansluiting te krijgen van maatschappelijke organisaties, bedrijven en particulieren. Bedrijven kunnen als donateur hun naam verbinden aan deze actie. Een banner kan geplaatst worden op beide websites.

Webmasters worden gevraagd de beschikbare banners van de actie te gebruiken op hun website.

Op de eerste dag van deze website is er al direct een actieve 'stichting' bijgekomen: www.Delft.tegengeweld.nl terwijl op dit moment in ontwikkeling zijn: IJsselmonde Tegen Geweld, Amsterdam Tegen Geweld en Goederede Tegen Geweld. Deze zullen naar verwachting binnen enkele dagen ook actief zijn.

Voor meer informatie kijkt u op:
www.tegengeweld.nl of www.Loosduinen.tegengeweld.nl of e-mail:
Loosduinen@tegengeweld.nl of Nederland@tegengeweld.nl

Verzonden op 7 juli 2001 door:
Wilco Eckhardt
Voorzitter stichting Loosduinen Tegen Geweld
Postbus 53097
2505 AB Den Haag