Amsterdam, juni 2001

Persbericht
Heemschut Monumentendag Thorn
zaterdag 7 juli 2001 van 11:00-17:00 uur
Speciale openstellingen

De Bond Heemschut organiseert op zaterdag 7 juli 2001 van 11:00 tot 17:00 uur een Heemschut Monumentendag in het witte stadje Thorn.

Het stadje Thorn is al 800 jaar de residentie van een voormalig miniatuur vorstendom in Limburg. Mede dankzij Heemschut is Thorn een beschermd stadsgezicht en telt meer dan honderd monumenten. De middeleeuwse sfeer op het intieme plein Wijngaard, de prachtige 11e eeuwse Abijkerk en de pittoreske witte huizen lenen zich bij uitstek voor een Heemschut Monumentendag. Op het programma staat ondermeer een ontvangst op het gemeentehuis van Thorn met de bezichtiging van de Raadzaal, een begeleide cultuurhistorische rondwandeling met een bezoek aan de belangrijkste bezienswaardige monumenten als de Abdij en het gemeentemuseum, een muziekuitvoering op de Wijngaard (onder voorbehoud) en een begeleide Kruis- en Kapellentocht.

Tijd: 11:00 uur tot 17:00 uur

Centraal informatiepunt: VVV Thorn, Wijngaard 14, tel. 0475-56 27 61

Speciale openstellingen: Pand Huize "de Kraak": dit indrukwekkende pand werd in 1710 gebouwd door kannunik M. Radoux. Tevens is de Raadzaal in het Stadhuis opengesteld met portretten van de twee harmonieen van het stadje, de zogeheten 'bokken' en 'geiten'.

Toegang: ? 15,-, leden Heemschut ? 10,-

Aanmelding:
U hoeft zich voor deze activiteit niet op te geven.

Volgende activiteit: zaterdag 25 augustus 2001, landelijke Heemschutdag in Amsterdam en viering van het 90-jarig bestaan van de Bond.

Informatie: secretariaat van Bond Heemschut, tel. 020-622 52 92, info@heemschut.nl of www.heemschut.nl. Op de website is ook het uitgebreide programma te vinden.

Heemschut is een vereniging met ruim 10.000 leden die zich inzet voor de bescherming van cultuurmonumenten en het historisch ruimtelijk karakter van Nederland. Heemschut signaleert en inventariseert ontwikkelingen die cultuurmonumenten en landschappen bedreigen en onderneemt daartegen actie en/of steunt bestaande initiatieven. Heemschut bevordert de belangstelling van het publiek voor het monumentaal erfgoed om voor dit doel een breder draagvlak te creeren.

Noot voor de redactie,