VLUCHTELINGENWERK, R2001, VON

Onbegrensde Ontmoeting

PERSBERICHT

Festival Onbegrensde Ontmoeting in Rotterdam
Muzikale toppers uit alle windstreken bijeen in het Kralingse Bos

De elfkoppige Afrikaanse band Refugee Voices, de Koerdische artiest Saïd Ghabari en de bekende Nederlandse rapper Brainpower. Het zijn drie van de hoofdacts tijdens Festival Onbegrensde Ontmoeting, een spektakel voor vluchtelingen en Nederlanders. De Onbegrensde Ontmoeting vindt plaats op 7 juli in het Kralingse Bos in Rotterdam.

Van rap tot R&B en van poëzie tot stand-up comedy Ook dit jaar worden 20.000 vluchtelingen én Nederlanders verwacht die een dag grenzeloos kunnen genieten van muziek, dans, literatuur, theater en culinaire hoogstandjes uit verschillende landen. Het festival heeft een primeur met de topformatie Refugee Voices. Deze band, met leden uit diverse Afrikaanse landen, zal voor het eerst in Nederland een muzikale mix brengen van Afrikaanse roots, soul en poëzie. Eerder traden zij op met Youssou NDour tijdens het 50-jarig jubileum van de UNHCR.
Na Refugee Voices zal de wereldberoemde muzikant Saïd Ghabari uit Koerdistan het hoofdpodium betreden om over de vrijheid te zingen. In de feesttent 4-ever Young is een swingende R&B-party met onder andere 2 Tall en een optreden van Brainpower met exotic surprises. Naast deze drie hoofdacts geeft de Nederlandse Big Band The Mooch een spetterende show. Zij doet dit samen met internationale bands en artiesten zoals Hareda Ismail Abdi uit Somalië en de rapformatie van Ricardo Leverock en de Phat Pockets. Voor de kinderen is er een verrassend interactief programma. Het Cultuurpodium biedt plaats aan verhalen, gedichten en stand-up comedy.

En nog véél meer
Festival Onbegrensde Ontmoeting 2001 is daarnaast ook een festival vol interessante debatten en prikkelende presentaties. In de Carrière Carrousel wordt uitgebreid aandacht besteed aan werk, taal en onderwijs voor en door vluchtelingen.
Het vijftigjarig bestaan van het VN-Vluchtelingenverdrag vormt het centrale thema van het Festival Onbegrensde Ontmoeting. In de Arena wordt hierover gedebatteerd met onder meer Farah Karimi (GroenLinks), Arie Oostlander (CDA), Jan Hoekema (D66) en Han Entzinger (Erasmus Universiteit Rotterdam). Deelnemers en bezoekers van het festival kunnen daarnaast met foto- of video-opnames vastleggen wat dit verdrag voor hen betekent. Deze uitingen worden samengebracht tot een monumentaal kunstwerk.
Het Festival Onbegrensde Ontmoeting wordt georganiseerd door VluchtlingenWerk Nederland, Vluchtelingen Organisaties Nederland (VON) en Rotterdam 2001, Culturele Hoofdstad van Europa.

Kaarten bestellen & informatie:
Datum: zaterdag 7 juli van 10.30-16.30 uur. Locatie: Kralingse Bos, Rotterdam. Kaarten bestellen en informatie bij: Ideëel Organiseren,
020 535 68 99. De toegangsprijzen bedragen f 10,00 voor volwassenen en f 2,50 voor kinderen tot 12 jaar (t/m 4 jaar gratis).