PERSBERICHT - 03 JULI 2001

Efteling kiest Raponsje met de langste vlecht

Op zaterdag 7 juli, de Dag van het Sprookje, vindt in de Efteling de Raponsje-verkiezing plaats. Ter gelegenheid van de komst van de beeldschone Raponsje in het Sprookjesbos, startte het attractiepark in Kaatsheuvel een half jaar geleden de zoektocht naar het meisje of de vrouw met de langste vlecht. Vele honderden (jonge) dames uit Nederland, België, Duitsland en Engeland meldden zich aan.

De inzendingen verrasten de Efteling. In theorie wordt het gemiddelde haar maximaal 105 cm. lang, maar de Efteling ontving aanmeldingen die deze haarlengte ruimschoots overtreffen. Na een uitgebreide voorselectie is een dertigtal kanshebbers uit deze landen uitgenodigd voor de eindjurering in de Efteling.

Jurering
De Efteling-jury bestaat uit twee Raponsje-kenners bij uitstek en societykapper Laurenz Mol, ook wel bekend van de 'Make Over' in een landelijk weekblad. De jurering vindt plaats tussen 12.00 uur en 13.30 uur in de kiosk bij de Bobbaan. Allereerst zullen de vlechten nauwkeurig worden gemeten. Bij een gelijke vlechtlengte geven andere aspecten, zoals de kwaliteit van de vlecht en haarverzorging de doorslag.

Uiteindelijk wordt - per land - de echte Raponsje bekendgemaakt. Zij krijgt een overnachting in één van de Torensuites van het Golden Tulip Efteling Hotel voor vier personen aangeboden, inclusief een gratis bezoek aan het attractiepark. De vier Raponsje-winnaars zullen gefotografeerd worden bij de enige echte Raponsje in het Sprookjesbos. Kortom, op deze sprookjesachtige dag stralen Raponsje-sterren in de Efteling!