Persbericht
KinderNet 5 op het Smurfenfestival!
Datum: 3 juli 2001

KinderNet 5 is ook dit jaar weer aanwezig op het Smurfenfestival, dat op 7 en 8 juli op de Boulevard van Scheveningen wordt georganiseerd. In de uitgebreide KinderNet Show treden te gekke artiesten op. Op de Boulevard kunnen de kinderen ook genieten van een Smurfenontbijt, een Smurfenoptocht, Smurfenschmink, Smurfenspelletjes, een speciaal luchtkussen en nog veel meer..... Tijdens het Smurfenfestival worden opnames gemaakt voor het TrendTent Nieuws.

KinderNet Show
KinderNet 5 staat met haar showprogramma op het podium voor de Palace Promenade. De KinderNet Show wordt gepresenteerd door Bart Bosch. Er zijn optredens van natuurlijk de Smurfen, The Groovy Bears, de Showkids, Sundance, Luis Felipe, T-Spoon, Lili en K3! De KinderNet Show vindt plaats op 7 en 8 juli van 13.00 uur tot 14.00 uur en van 15.00 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis.

TrendTent Nieuws
Voor, tijdens en na de KinderNet Show worden er opnames gemaakt voor het TrendTent Nieuws. Deze opnames worden uitgezonden op zaterdag 21en zondag 22 juli om ongeveer 10.00 uur.

Wat is het TrendTent Nieuws? In juli en augustus hebben alle kinderen lekker vakantie. Toch gaan vele enthousiaste en ambitieuze KinderNetkijkers hard aan de slag deze zomer. De kinderredactie van de TrendTent werkt hard om onderwerpen te bedenken en de jonge regisseurs zijn met hun eigen cameraploeg bezig de onderwerpen vorm te geven. Halen ze de deadline van begin september wel?

Wat is de TrendTent? KinderNet 5 produceert een geheel nieuw, eigentijds en creatief programma, dat gemaakt wordt voor kinderen en door kinderen: de TrendTent. Kinderen bouwen hun eigen studio, kinderen maken zelf televisie en kinderen bepalen zelf wat er op televisie komt. Alles uit de belevingswereld van kinderen passeert de revue. Bart Bosch en zijn medepresentatrice presenteren de TrendTent. De TrendTent wordt tussen de andere KinderNetprogramma's door uitgezonden. Talent in de TrendTent ! Het belangrijkste is dat de kinderen bepalen wat er in de TrendTent gebeurt. Dit is juist het unieke van de TrendTent. Kinderen die graag programmamaker willen worden, kunnen Bart een e-mail sturen: trendtent@kindernet.nl.

Noot van de redactie:
Voor meer informatie of voor uw aanvragen van afbeeldingen kunt u terecht bij Marjolein Hulst (telefoon: 020-5 620 680 of e-mail: mhulst@kindernet.nl)