Afzender: juan@dunya.nl
Contactpersoon: Juan Heinsohn Huala
Het Welkomst Verhaal
Datum: 7 juli 2001
Persbericht
Juni 2001
Festival Onbegrensde Ontmoeting
Voor en door vluchtelingen en Nederlanders
Kralingse Bos, Rotterdam
7 juli 2001, 11:15 ­ 15:30 uur

Programma onderdeel: Verhalentent
Thema:
Het Welkomst Verhaal
Een uitgestrekte hand, een glimlach, een welkom woord! Presentatie: Rudy Lion Sjin Tjoe
Als je van ver over de grens komt en op zoek bent naar ruimte en kansen om verder te leven, dan verwacht of droomt je dat je welkom bent daar waar je terecht komt. En zoals je zelf deed in jouw land tegenover vreemdelingen, verwacht je ook hier een uitgestrekte hand, een glimlach, een welkom woord. Het is niet niks wat je als vluchteling hebt mee gemaakt. En het is ook niet niks waar je aan begonnen bent: verder gaan leven in een totaal andere wereld. Voor zo een uitdaging, groter misschien dan wat jij je kon voorstellen, heb je niet alleen een dak boven je hoofd nodig, of een goed gevulde koelkast, of een leuke school voor je kinderen. Een mens heeft andere mensen nodig om van een menselijk bestaan te genieten. Een mens heeft ook een uitgestrekte hand, een glimlach, een welkom woord nodig. Daarover gaat het in het programma Het Welkom Verhaal, onderdeel van het Festival Onbegrensde Ontmoeting. Verschillende gasten uit verschillende culturen en actief in het sociaal, politiek en cultureel leven van ons land schrijven hun eigen Welkom Verhaal en dragen ze zelf voor in het Verhalentent van het Festival, te midden van bekende vertellers en wereldmuzikanten. Een unieke ontmoeting tussen amusement, cultuur en engagement. De opening van het programma Het Welkomst Verhaal wordt verricht door dominee Hans Visser, die in het centrum van Rotterdam zijn Pauluskerk openstelt als een vluchtheuvel voor uitgestotenen van onze maatschappij. En verder het Welkomst Verhaal van:
Fatma Özgümüs, Directeur Vluchtelingen Organisaties Nederland Guadalupe Urbina (Costa Rica / Nederland), zangeres en vertelster Astrid H. Roemer (Suriname / Nederland), schrijfster en publicist Ahmed Aboutaleb (Marokko / Nederland), directeur van Forum, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling Jana Beranová (Tsjechië / Nederland), dichteres en vertaalster Brahim Bourzik (Marokko / Nederland), Gemeenteraadslid Rotterdam en directeur van de Migranten Omroep Rotterdam (MOR)
Guillaume Pool (Suriname / Nederland), dichter en verteller Farah Karimi ( Iran / Nederland), lid van de Tweede Kamer Vamba Sherif (Liberia / Nederland) schrijver
Winston Scholsberg ( Suriname / Nederland ) verteller Seydouba Soumah (Guinee / Nederland) muzikant

Organisatie Verhalentent: Stichting Dunya, Juan Heinsohn Huala, tel. 010 233 09 10 e-mail: juan@dunya.nl

Ideëel Organisatie / Stichting Dunya
W. Boothlaan 4
3012 VJ
Rotterdam
Telefoon: 0102330910