Politiebericht Friesland: Friesland 10-07-2001
Politieberichten van 10/7 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Langweer: driftige booteigenaar
Maandag omstreeks 10.15 uur was een 14-jarige inwoner van Leeuwarden met zijn bootje de haven van Langweer uitgevaren. De jongeman had dit met een redelijke snelheid gedaan en gaf op een gegeven moment vol gas. Een booteigenaar, een 56-jarige inwoner van Langweer, ergerde zich hieraan en was achter de jongen aangevaren. Met zijn boot was hij tegen het bootje van de jongen gevaren, die door de klap viel en hierbij zijn rug bezeerde. Door de aanvaring ontstond een scheur in de kap van de buitenboordmotor en werd een spiegel van het bootje beschadigd. De vader van de jongen heeft namens zijn zoon aangifte gedaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Buitenpost: inbraak kantoor
Afgelopen nacht werd ingebroken in een kantoor van de Stichting Welzijn Ouderen Achtkarspelen aan de Hebranda. Via een balkondeur kwam men het kantoor binnen. Het kantoor werd doorzocht en een paar honderd gulden werd weggenomen. Een 54-jarige inwoner van Surhuizum deed namens de stichting aangifte.

Oldeberkoop: aanrijding met lichtgewonde
Maandag omstreeks 20.30 uur vond op de kruising Oosterwoldseweg Deddingabuurt een bijna aanrijding plaats tussen een personenauto en een motor. Volgens de motorrijder, een 26-jarige inwoner van Oosterwolde, haalde hij de personenauto in en op het moment dat hij naast de auto was, sloeg de autobestuurder zonder richting aan te geven linksaf om zijn weg te vervolgen over de Deddingabuurt. De motorrijder kon een aanrijding met de personenauto voorkomen, doch kwam wel ten val, waardoor zijn motor werd beschadigd en hij kneuzingen aan zijn ribben en linkerarm opliep. De man werd onderzocht in het ziekenhuis van Drachten en kon na behandeling weer naar huis. Volgens de autobestuurder, een 58-jarige inwoner van Oldeberkoop, had hij wel tijdig richting aangegeven.

Lemmer: duikongeval
Donderdag 5 juli omstreeks 21.00 uur vond bij het strand in Lemmer en duikongeval plaats. Een 23-jarige inwoner van Follega dook in ondiep water en kwam daarbij met zijn hoofd op de bodem terecht. De man werd vervoerd naar het ziekenhuis in Sneek en is diezelfde avond nog overgebracht naar het academisch ziekenhuis in Groningen. De jongeman is gedeeltelijk verlamd en hij is afgelopen maandag geopereerd. Daarna zal hij voor revalidatie worden overgebracht naar `Lindensteyn` in Beetsterzwaag. Zie ook de politieberichten van 5/7 (13.00 uur) t/m 6/7 (07.00 uur)

Ureterp: snelheid
Maandag omstreeks 14.45 uur werd op de Opper Haudmare een bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur. Deze bestuurder, een 30-jarige inwoner van Assen, reed met een snelheid van 124 kilometer per uur. Hij kreeg voor deze snelheidsovertreding een bekeuring. Tevens bleek dat de man nog geld was verschuldigd aan de belastingdienst. Bij niet betaling van het nog verschuldigde bedrag, was de auto van de man invorderbaar. De man kon niet betalen, dus bleef de auto aan het bureau.

Offingawier: inbraak paviljoen
Afgelopen nacht werd ingebroken in het paviljoen `Sneekermeer` aan de Paviljoenwei. Een uitzetraam werd opengewrikt. In het horecagedeelte werden twee gokkasten en een dartkast opengebroken. Het geld werd weggenomen, alsmede een achter de bar staande versterker. Een medeweker van het paviljoen, een 23-jarige inwoonster van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272