Arcares


Meesterkok wijdt verrijdbaar keukenblok in

Bijzondere maaltijd voor bewoners van Haags verpleeg- en verzorgingshuis Bosch en Duin

Vandaag, 10 juli 2001 om 15.30 uur precies, heeft de heer Savelberg officieel het nieuwe verrijdbare keukenblok van verpleeg- en verzorgingshuis Bosch en Duin in gebruik genomen. Savelberg is patron Cuisinier van het gelijknamige Restaurant-Hotel te Voorburg. Het verrijdbare keukenblok is speciaal ontworpen voor de zorginstelling. De heer Savelberg zal voor een honderd tal bewoners op zijn befaamde wijze een door hem gesponsord smakelijk gerecht bereiden. De heer Savelberg, die wel in is voor "gekke" uitspattingen, wordt hierin bijgestaan door 15 leerlingen van groep 6 van de Bohemen-Kijkduinschool. Zij zullen de bediening op zich nemen. Het duo Fraters Corona zorgt voor de muzikale omlijsting van deze middag. Ook de plaatselijke wijnhandel West-Holland Wijnimport B.V. draagt een flesje bij; men sponsort de bijbehorende wijn.

De organisatie doelstelling van Bosch en Duin is om zich optimaal naar de behoeften van haar bewoners te schikken. Met de aanschaf van het verrijdbare keukenblok wordt het mogelijk gemaakt om samen met de bewoners op de afdelingen zelf te koken. Bosch en Duin gaat ervan uit dat het woon- en leefklimaat voor haar bewoners door deze mogelijkheid aanzienlijk verhoogd wordt.

De meest oudere- bewoners reageren vaak spontaan op contact met jeugdigen. Omgedraaid is het ook leuk voor de kinderen om een goede daad te verrichten voor de bewoners van het verpleeg- en verzorgingshuis. De jeugd zal ooit ook oud en wellicht hulpbehoevend zijn. De visie in Bosch en Duin is dat het van groot belang is om jonge mensen op een speelse wijze te confronteren met hulpbehoevende ouderen.

Met deze ontmoeting tussen twee generaties hoopt de organisatie een bescheiden bijdrage te leveren aan het besef, dat we als samenleving op een respectvolle wijze voor onze ouderen zorgdragen.

(Bron: Persbericht Bosch en Duin)

Datum: 10/07/2001