Gemeente 's-Gravenzande

Voorlichtingspagina 11 juli 2001 Gemeente kapt gevaarlijke bomen
Begin dit jaar zijn op het grondgebied van de gemeente 's-Gravenzande ruim 4.900 bomen geïnspecteerd. Het doel van dit onderzoek was te beoordelen of de bomen een verhoogd gevaar voor hun omgeving vormen, of ze achterstallig onderhoud vertonen en of er maatregelen aan de boom, de groeiplaats en/of de boomomgeving noodzakelijk zijn.

Enkele bomen blijken een gevaarlijke situatie op te leveren. Daarom worden ze op korte termijn gekapt:

* Een iep in de berm van de Oudelandstraat, nabij de Koningin Julianaweg;

* Een sierpeer in de Langestraat ter hoogte van nr. 19;
* Een linde in de Pompe van Meerdervoortstraat bij het parkeerterrein Koningswerf;

* Een populier (kappen) en een wilg (knotten) bij de John F. Kennedyschool in Zandevelt.

Bedrijfsverzamelgebouwen niet voor particulieren

Binnen de gemeente 's-Gravenzande zijn en worden op diverse locaties bedrijfsverzamelgebouwen gebouwd. Omdat de gronden volgens de bestemmingsplannen de bestemming 'Bedrijfsdoeleinden' hebben, mogen deze gronden en de bedrijfsverzamelgebouwen niet gebruikt worden door particulieren.

Raadsvergadering

Op dinsdag 17 juli vergadert de gemeenteraad in het stadhuis.

De vergadering begint om 19.30 uur. Voor het begin van de vergadering kunt u het woord voeren over punten die op de raadsagenda staan. U moet dat vooraf melden bij de bode en een formulier invullen met uw naam, adres en het onderwerp waarover u iets wilt zeggen.

De volgende voorstellen staan onder andere op de agenda:
* Voorbereidingskrediet nieuwbouw gebouw reddingsbrigade
* Voorbereidingsbesluit voor een tweetal wegtracés in bestemmingsplan Buitengebied

* Aangaan exploitatieovereenkomst met Sperwer Centraal
* Krediet uitplaatsing Woningbedrijf

* Krediet groot onderhoud woningen in Nassaubuurt
* Krediet vervanging riolering in het Dingemans van de Kasteeleplein
* Krediet voor het aanbrengen van slijt- en slemlagen
* Krediet inrichting gronddepot / opslagterrein
* Krediet reconstructie Boerenlaan

* Krediet vervanging beheerdersgebouw op het sportpark
* Krediet uitbreiding en renovatie van het tennispark
* Subsidie Korfbalvereniging Ondo en Jeu de Boules Vereniging 's-Gravenboules

* Krediet reconstructie Tollenspark

* Krediet wijziging werkzaamheden binnen de onderafdeling plantsoenen

* Begrotingswijzigingen

De agendastukken voor de raadsvergadering kunt u vanaf vrijdag a.s. inzien bij het informatiepunt in de hal van het stadhuis (tijdens openingsuren) en in de bibliotheek aan het Zandeveltplein.

De raadsvoorstellen zijn ook te vinden op deze internetsite.

Markt op Graaf Florisplein

In verband met de feestweek in het centrum is de weekmarkt op vrijdag 13 juli te vinden op het Graaf Florisplein.

Nieuwe Jeugdkrant

Alle kinderen in de groepen 5, 6, 7 en 8 van de basisscholen hebben via de jeugdambassadeurs de Jeugdkrant, uitgave van stichting Jeugd Nu, ontvangen. De krant wordt eerst in de klas gelezen, daarna thuis met ouders.

Stichting Jeugd Nu richt zich op kinderen van 9-12 jaar, Tienen.

Tienen, beleidsmakers en opvoeders met vragen over leefregels kunnen terecht bij Jeugd Nu. De stichting informeert over internationale afspraken die zijn vastgelegd in het Verdrag van de Rechten van het Kind.

Jeugd Nu wil Tienen kennis laten nemen van deze afspraken als basis voor de manier waarop ze

* hun eigen mening geven en andere meningen respecteren;
* rekening houden met anderen;

* omgaan met zowel rechten als plichten;

* rechten en plichten van anderen respecteren en hun gedrag hierop aanpassen;

* met multiculturele waarden omgaan;

* luisteren naar anderen;

* meepraten en meedoen in de samenleving.
In de Jeugdkrant leest u over de rechten en plichten van kinderen, jeugdparticipatie, de mening van kinderen over de samenleving, de boomfeestdag en de verkiezing van de mooiste boom van s-Gravenzande, de Rotterdamse Jongeren Raad die gaat samenwerken met Jeugd Nu aan het project "Als ik kon toveren...", interessante websites, de Roefeldag en nog meer. U kunt de Jeugdkrant afhalen in de bibliotheek en bij de receptie in de hal van het stadhuis.

* met ingang van dinsdag 10 juli, 8.00 uur v.m. tot en met maandag 16 juli, 12.00 uur v.m. zijn de hierna genoemde wegen of weggedeelten voor alle verkeer, behalve voor voetgangers,
* met ingang van donderdag 12 juli om 19.00 uur tot en met zondag 15 juli, 2.00 v.m. zijn de hierna genoemde wegen of weggedeelten voor alle verkeer, behalve voor voetgangers, afgesloten en tevens zal dan een parkeerverbod gelden:

* de Van de Kasteelestraat, vanaf de Langestraat tot aan de Pompe van Meerdervoortstraat;
In verband met de te houden Jeu de Boulesactiviteit op donderdag 12 juli op het parkeerterrein aan het Graaf Florisplein en in verband met verplaatsing van de weekmarkt naar het Graaf Florisplein op vrijdag 13 juli mag er vanaf donderdag 12 juli, vanaf 08.00 uur op het parkeerterrein aan het Graaf Florisplein niet meer worden geparkeerd.

In verband met een te houden rommelmarkt op zaterdag 14 juli op het Graaf Florisplein is genoemd plein, inclusief het weggedeelte tussen de Van Lennepstraat en de Pompe van Meerdervoortstraat, met ingang van vrijdag 13 juli om 19.00 uur tot en met zaterdag 14 juli 17.00 uur voor alle verkeer, behalve voor voetgangers, afgesloten.

Alcoholverbod

Burgemeester en wethouders van s-Gravenzande hebben besloten dat van 12 tot en met 15 juli 2001 het in een groot deel van het centrum verboden is op de openbare weg alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben.

De tekst van het complete besluit is geplaatst op de gemeentelijke informatiepagina in De 's-Gravenzander van vorige week.

Verkeersbesluit

Burgemeester en wethouders van s-Gravenzande maken bekend, dat op 26 juni 2001 is besloten dat:

door het aanbrengen van een gele onderbroken streep op de trottoirband, als bedoeld in artikel 24, eerste lid, onder e, van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, langs de zuidzijde van de Martin Luther Kingstraat, het gedeelte tegenover de uitritten van de woningen nummers 12 en 14, het verboden wordt om te parkeren.

Tegen dit besluit kan door iedere belanghebbende binnen zes weken na heden een gemotiveerd bezwaarschrift bij burgemeester en wethouders, postbus 207, 2690 AE

s-Gravenzande worden ingediend. Belanghebbenden, die een bezwaarschrift hebben ingediend, kunnen tevens de President van de Arrondissementsrechtbank verzoeken een voorlopige voorziening te treffen als onverwijlde spoed dat gelet op de betrokken

belangen vereist. Dit verzoek dient te worden gericht aan de President van de Arrondissementsrechtbank te s-Gravenhage, sector Bestuursrecht, Postbus 20302, 2500 Den Haag.

Gedurende die termijn ligt het besluit voor een ieder ter inzage in het stadhuis, kamer 201.

Bestemmingsplan Gaswinningslocatie

Voorontwerp

Met ingang van 13 juli 2001 ligt het voorontwerp voor het bestemmingsplan Gaswinningslocatie gedurende 4 weken ter inzage op de afdeling Bouwen en Milieu van het stadhuis (kamer 112).

Het ontwerpplan heeft betrekking op het aanleggen van een gaswinningslocatie aan de Noordlandseweg, nabij de Maasdijk.

Overeenkomstig het bepaalde in de Inspraakverordening wordt iedereen in de gelegenheid gesteld om tijdens de bovengenoemde termijn het voorontwerp in te zien en daarop schriftelijk te reageren. Deze reacties kunnen worden gezonden aan burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande, Postbus 207, 2690 AE 's-Gravenzande.

Indien de ontvangen reacties daar aanleiding toe geven, wordt vervolgens de gelegenheid geboden om met dat college of een vertegenwoordiging daarvan van gedachten te wisselen over het plan. I. De heer P.J. van Velden, Heenweg 7, heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het verbouwen/uitbreiden van een bedrijfsruimte op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie L, nummers 5977 en 6219, plaatselijk bekend als Groeneweg naast en achter 10.
Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan 'Buitengebied', omdat op gronden met de bestemming 'Agrarische doeleinden' de afstand van de erfscheiding tot de bedrijfsruimte 1,5x de goothoogte moet zijn. Het plan voldoet hier niet aan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 11, lid 8, sub a, van de voorschriften van het bestemmingsplan 'Buitengebied' bevoegd voor het genoemde bouwplan vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan.
II. De heer A.J.M. van der Klaauw, Mr. de Fremerystraat 50, heeft een aanvraag om bouwvergunning ingediend voor het verbouwen van een zolder op het perceel kadastraal bekend gemeente s-Gravenzande, sectie I, nummer 3298, plaatselijk bekend als Mr. de Fremerystraat 50.

Het bouwplan is in strijd met het bestemmingsplan 'Dorp', omdat op gronden met de bestemming 'Woondoeleinden' het verbouwen en/of vergroten van een woning is toegestaan tot een goothoogte van 6 meter. De dakopbouw heeft een goothoogte van ruim 7,25 meter.

Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19, lid 3, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd voor het bouwplan vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan 'Dorp'.

Voordat het college beslist, liggen de verzoeken vanaf donderdag 12 juli 2001 gedurende 4 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Gedurende deze termijn kan iedereen schriftelijk bedenkingen kenbaar maken tegen het verlenen van de vrijstellingen bij burgemeester en wethouders van s-Gravenzande, Postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande.

W. Valstar

Berging

Naaldwijkseweg 235

P.G. de Roos
Henri Dunantstraat 2

R. Huppertz

Dakkapel

Minstreelhof 36
F.A.W. Hurrelbrinck
Dakkapel
Multatulistraat 13
A. van Straalen
Berging
Noordlandseweg 63
Fa J.G. Zuidgeest en Zn
Watersilo
De Jonghlaan 10
K. van Straalen
Berging
Noordlandseweg 65
Aangevraagde sloopvergunningen/meldingen
Naam
Bouwwerk
Bouwadres
J. Beukers
Woning en opslagruimte
Sand-Ambachtstraat 75
Gemeente 's-Gravenzande
Asbesthoudende gordingplaten
Koningin Emmastraat 18
Verleende bouwvergunningen
Naam
Bouwwerk
Bouwadres
F.W.M. van Kester
Dakkapel
Noordlandseweg 43
Firma Paradijs
Vergroten tuinbouw-kas en bouwen van een warmteopslagtank Zanddijk 52
B.J.J. Steyn
Schutting
Noordlandseweg 86
B.E. Ozor-Huysman
Dakopbouw
Naaldwijkseweg 144
Werving Vastgoed BV
Tijdelijk reclamebord
Franklinstraat 2
Verleende sloopvergunningen/meldingen
A. van der Meer
Asbestrand van woninggevel (± 15m2)
Naaldwijkseweg 358A
R.S. van der Kooi
6 asbestgolfplaatjes (± 10m2)
Ametist 6
Geest Nederland BV
Gebruiken van een puinbreker
Monsterseweg 117
H.J.M. van der Voort
Warenhuis
Poelkade achter nummer 44
bezwaarschrift moet worden gezonden aan het college van burgemeester Wet milieubeheer

Ontwerp-beschikkingen

Burgemeester en wethouders hebben een drietal ontwerp-beschikkingen opgesteld om de volgende milieuvergunningen op grond van de artikelen 8.25 en 8.26 van de Wet milieubeheer in te trekken:
* Westland Energie Services B.V., oprichtingsvergunning d.d. 15 november 1990 voor een warmtekrachtinstallatie, gevestigd op het adres Groeneweg 141;

* Kwekerij Hegro B.V., oprichtingsvergunning d.d. 15 november 1994 voor een glastuinbouwbedrijf, gevestigd op het adres Woutersweg 67;

* De heer F. van der Wel, oprichtingsvergunning voor een glastuinbouwbedrijf, gevestigd op het adres Kwekerslaan 2.

Zij zijn voornemens de vergunningen in te trekken en hiervoor de procedure te doorlopen, zoals aangegeven in afdeling 3.5.6 van de Algemene wet bestuursrecht.

Ter inzage

De ontwerp-beschikkingen liggen gedurende twee weken na de dag van publicatie, van donderdag 12 juli tot en met woensdag 25 juli 2001, ter inzage in het stadhuis, afdeling Bouwen en Milieu, kamer 112, van 9.00 tot 16.00 uur. Na telefonische afspraak kunt u de stukken ook inzien op maandagavond tot 19.00 uur. Desgewenst kan een toelichting op de stukken worden gegeven.

Bedenkingen

Binnen vermelde termijn kan een ieder bedenkingen indienen tegen de ontwerp-beschikkingen. Schriftelijke bedenkingen moeten worden gericht aan burgemeester en wethouders van s-Gravenzande, Postbus 207, 2690 AE s-Gravenzande. Als men hierom vraagt in de brief worden persoonlijke gegevens niet bekend gemaakt.

Hoorzitting

Gedurende de termijn van ter inzageligging kunnen na een tijdig verzoek hiertoe ook mondeling bedenkingen worden ingebracht. De aanvrager of initiatiefnemer van de intrekking wordt in de gelegenheid gesteld hierbij aanwezig te zijn. U kunt hiervoor een afspraak maken (een week voor het einde van de termijn) met een medewerker van de afdeling Bouwen en Milieu, tel. 0174-430183.

Verdere procedure

Na de termijn van twee weken zullen de beschikkingen worden opgesteld. Deze beschikkingen worden gepubliceerd en er zijn eventueel nog beroepsmogelijkheden.

Volgende week (16 tot en met 20 juli) worden de grijze minicontainers Zet geen ijzer, plastic of andere spullen naast uw minicontainer. Het vuilophaalbedrijf neemt dit niet mee.


* Prins Willem-Alexanderschool, container op parkeerterrein Albert Heijn, op vrijdag 13 juli van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag 14 juli van 10.00 tot 12.00 uur;

* De Wegwijzer, Prins Bernhardstraat 28 op zaterdag 14 juli van 11.00 tot 12.00 uur;

* Godfried Bomansschool, Spinel 2 van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli;