IBM

NeSBIC CTe Fund sluit als eerste Nederlandse VC een technology alliance agreement met IBM Net Generation

Extra services voor portfolio bedrijven

Het NeSBIC CTe Fund sluit als eerste Nederlandse Venture Capital Fund een Technology Alliance Agreement met IBM Net Generation. IBM wordt hierdoor de wereldwijde preferred supplier van software, hardware en diensten voor de portfolio bedrijven van het NeSBIC CTe Fund. De samenwerking maakt deel uit van het zogenaamde NeSBIC CTe Fund Value Added Services Program. Het technologische partnership stelt de portfolio bedrijven in staat tegen gunstige voorwaarden diensten en producten van IBM af te nemen. Tevens krijgt men toegang tot de financierings-mogelijkheden van IBM Net Generation. Bovendien zal IBM de NeSBIC CTe Fund portfolio bedrijven ondersteunen in marketing en sales activiteiten. IBM Net Generation krijgt met het afsluiten van deze overeenkomst de status van preferred supplier, en daarmee toegang tot de meer dan 25 Europese portfolio bedrijven van het NeSBIC CTe Fund.

Het Value Added Services Program biedt de portfolio bedrijven van het NeSBIC CTe Fund professionele ondersteuning om de groei van de betrokken bedrijven te stimuleren. Door gezamenlijk gebruik te maken van dezelfde resources zijn de portfolio bedrijven in staat tegen gunstiger voorwaarden professionele services van de strategische partners van het CTe Fund aan te trekken. Het CTe Fund heeft een team opgezet dat zich specifiek bezig houdt met de ondersteuning van individuele portfolio bedrijven op het gebied van financiële bedrijfsvoering, recrutering en human resources en business development.

Over NeSBIC CTe FUND
Met een fondsvermogen van 310 miljoen is NeSBIC CTe Fund een onafhankelijk investeringsfonds dat zich richt op veelbelovende, internationale en niet-beursgenoteerde ondernemingen op het gebied van internet software, telecom en e-collaboration. Als value-added investeringsfonds steunt het CTe Fund bedrijven met hun kennis en internationale netwerk van erkende ondernemers uit specifieke sectoren. In de afgelopen drie jaar heeft het CTe Fund hun internationale portofolio uitgebreid tot meer dan 25 bedrijven binnen dit marktsegment. Bekende voorbeelden van deze bedrijven zijn: VersaTel Telecom, EC-Gate, Intapps, Altitude Software, Canalweb, Inforay, Energiebedrijf.com en BaByXL.

Over IBM Net Generation
IBM NetGeneration is een wereldwijd initiatief dat zich richt op het leveren van flexibele en goed in te schalen oplossingen aan Internetbedrijven van uiteenlopend formaat. Samen met negentigduizend IBM Business Partners biedt IBM ondersteuning aan Internet Service Providers, Application Service Providers en dotcoms, zoals e-marketplaces en mobile internet-bedrijven. IBM helpt hiermee deze bedrijven bij de uitdaging om in korte tijd een gezond bedrijf op te bouwen en met name een snelle winstgevendheid te realiseren. De korte 'time-to-profit' wordt mogelijk dankzij het aanbod van beproefde technologie en oplossingen, vriendelijke financieringsvormen en relevante consultancy.