Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van donderdagmorgen 12 juli 2001
09:30 donderdag 12 juli 2001

Roel Hallink, tel.: 0528-295033


* Vrachtauto op zn kant

HOLSLOOT Afgelopen nacht is bij een verkeersongeval op de A37 een 71-jarige man uit het Duitse Hersenschudd ernstig gewond geraakt. De man reed met een vrachtauto over de 37, daar waar de weg van 2 naar 4 rijstroken gaat, richting Hoogeveen. Door onbekende oorzaak is hij met de wielen op de middengeleiding terechtgekomen, waardoor de combinatie is gekanteld en de chauffeur deels onder de auto terechtkwam. Hij is met ernstig letsel overgebracht naar het Schepers ziekenhuis in Emmen. De weg is enkel uren gestremd geweest en het verkeer is omgeleid.


* Auto in sloot

DE WIJK Gisteravond is een 20-jarige inwoner van het Duitse Wolmirsleben met zijn auto op de Hessenweg in de sloot beland. Door nog onbekende oorzaak blokkeerden plotseling de wielen, waardoor hij de macht over het stuur verloor en in een sloot terechtkwam. Bij onderzoek bleek dat de man teveel gedronken had en hij blies 250 µg/l (ongeveer 0.6 promille) Snelrecht werd toegepast. De beide passagiers, een 21-jarige man uit het Duitse Magdenburg en een 17-jarige vrouw uit Meppel bekwamen wat kneuzingen.


* Inbraken in autos

REGIO Gisteren en afgelopen nacht is er op diverse plaatsen ingebroken in autos.
In Elim aan de Carstenswijk werd een slot van een auto geforceerd en werd de radio eruit gehaald.
Gistermiddag laat werd van een auto aan de Borenlaan een portier geforceerd, waarna de radio en een GSM werd gestolen. In Assen aan de Poststraat moest gisteravond een auto het ontgelden. Een portier werd geforceerd en de radio werd netjes gedemonteerd. Ook aan de Vaart Noordzijde werd afgelopen nacht ingebroken in een auto. Ook hier wisten de daders door het forceren van een portier in de auto te komen. Gestolen werd een radardetector en 2 cd-opbergboxen met elk 20 cds.


* Snelkraak

HOOGEVEEN Afgelopen nacht is er een snelkraak gepleegd bij een fotozaak aan de Grote Kerkstraat. De daders hebben met een auto de pui geramd, waardoor de deur ontzet werd en de daders in het pand konden komen. Binnen werden diverse vitrines stukgeslagen en de daarin aanwezige cameras en videorecorders zijn gestolen. Hoeveel er precies weg is zal vandaag na een inventarisatie moeten blijken.


* Schuurtje brand af

ASSEN Aan de Sluisstraat is afgelopen nacht een schuurtje tot de grond toe afgebrand. Tijdens surveillance zag de politie van Assen dat er achter een woning aan de Sluisstraat een schuurtje in de brand stond. De gealarmeerde brandweer die snel ter plaatse was, kon niet voorkomen dat het schuurtje met inhoud in vlammen opging. Oorzaak van de brand is niet bekend. De schade is aanzienlijk. Ook aangrenzende percelen liepen schade op.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe