Korps: Groningen, plaats: Groningen 12-07-2001
Politiebericht Groningen
donderdag 12 juli 2001

Dagelijkse persberichten

Veendam: vrouw aangehouden
De politie heeft woensdagmiddag een 42-jarige vrouw uit Groningen aangehouden. De Groningse werd op de promenade in Veendam opgepakt nadat zij enkele goederen uit een warenhuis had meegenomen. Hierbij bleek dat de verdachte nog veertien dagen gevangenis straf tegoed had. Zij is overgedragen aan de parketpolitie.

Bellingwolde: auto maakt salto
Op de kruising van de Tweekarspelenweg en de Nieuwlandseweg in Bellingwolde verleende woensdagmiddag een 76-jarige automobilist uit Blijham geen voorrang aan de voor hem van rechts komende automobilist. Hierdoor ontstond een botsing waarbij een van de autos met de achterkant in de sloot terechtkwam. De andere auto maakte een salto en kwam op de kop, aan de andere kant van de sloot, in een weiland terecht. Zowel de automobilist uit Blijham als de 33-jarige vrouw uit Bellingwolde zijn met nog onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Leek: motorrijder onderuit
Een 43-jarige motorrijder uit Zevenhuizen is woensdagavond op de Auwemalaan in Leek gewond geraakt. Na de rotonde Lindensteinlaan in Tolbert brak het linkerachterwiel van een tractor van een 26-jarige man uit Tolbert af. Het wiel kwam op de linkerrijstrook terecht, waar de motorrijder naderde. Deze moest uitwijken en kwam met de motor ten val tegen de afrastering. De 43-jarige man is met been en arm letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De motor en de tractor zijn weggesleept.

Leek: auto in de sloot
Woensdagmiddag raakte een 33-jarige vrouw uit Groningen de controle over haar auto kwijt op de A7 ter hoogte van Lettelbert. De vrouw reed in de richting van Groningen. Door een hevige regenbui raakte zij van de rijbaan en kwam in de sloot tot stilstand. De lichtbeschadigde auto werd weggesleept. De vrouw uit Groningen is voor onderzoek naar een ziekenhuis in Groningen gebracht.

Kolham: klevende automobilist aangehouden
Op de A7 Kolham heeft de politie woensdagmiddag een 30-jarige automobilist uit Groningen aangehouden wegens kleven. De automobilist had enorme haast en reed erg dicht achter een politieauto. Bij de aanhouding bleek dat de auto niet verzekerd was en ook niet APK gekeurd. Omdat de verdachte nog een gevangenis straf van zeven dagen te goed had is hij overgedragen aan de parketpolitie.

Winschoten: man met alcohol achter het stuur
De politie heeft woensdagmiddag een 45-jarige automobilist uit Winschoten op de Hoorntjesweg in Winschoten aangehouden. De man was duidelijk onder invloed van alcohol. Op het politiebureau bleek de man
1.6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De 45-jarige man was niet in het bezit van een rijbewijs. Ook kon hij niet aantonen dat de auto verzekerd was. Na verhoor is de man weer vrijgelaten.

Groningen: winkeldief ingesloten
Agenten zagen gistermiddag een 43-jarige stadjer op de Stoeldraaierstraat lopen met een tas vol boodschappen. De man, een bekende van de politie, werd staande gehouden en gecontroleerd. Daarbij bleek dat de man de tas vol met vlees, kant en klaar maaltijden en koffie had. Hij verklaarde de goederen gekocht te hebben bij een supermarkt op de Vismarkt. Daar wist men echter van niets. De man is meegenomen naar het bureau en ingesloten voor winkeldiefstal.

Groningen: alcohol gebruik
Op het Hoendiep heeft de politie woensdagmiddag een 39-jarige stadjer aangehouden in zijn bestelauto. De politie werd gewaarschuwd dat de man onder invloed reed. Bij controle bleek hij dan ook ruim 1.6 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Hij kreeg een proces verbaal en een rijverbod opgelegd en werd daarna weggestuurd.

Groningen: inbraak in bedrijf
Woensdagavond werd ingebroken in een bedrijf voor interieurbouw aan de Smirnoffstraat. De daders kwamen het bedrijf binnen door met een zwaar voorwerp een forse deur te vernielen. Het gehele gebouw er doorzocht. Uit een kast werd een kluis met enkele honderden guldens weggenomen. De schade is aanzienlijk.