Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-07-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.30 uur
Achtervolging na inbraak

UTRECHT Na een inbraak in een woning aan de Van Diemenstraat maakten twee mannen in een auto zich als een haas uit de voeten. De daders van de inbraak werden korte tijd later, woensdagmiddag om half vier door agenten gezien in de omgeving van de Daalsetunnel. Zij hadden daar contact met harddrugsgebruikers. Op het moment dat de politie de bestuurder en de passagier wilde aanspreken gingen zij er met hoge snelheid vandoor. Er werd tegen het verkeer in gereden naar de Catharijnesingel.

Op het Ledig Erf reed de bestuurder over het trottoir door het rode licht. Even verder op de kruising Gansstraat met de Albatrosstraat botste de bestuurder tegen een bestelauto en ramde een fietser, een 27-jarige man uit Utrecht. Deze raakte hierdoor gewond en is naar het ziekenhuis gebracht. Door de aanrijding ontstond een enorme chaos. De twee autos en de fiets raakte zwaar beschadigd en er sneuvelde een lichtmast en een verkeerszuil.
Na een achtervolging te voet kon de 40-jarige passagier van de auto in de omgeving worden aangehouden. Later op de avond werd de 44-jarige bestuurder aangehouden. Beide mannen hebben geen vaste woon -of verblijfplaats. In de auto die was gestolen, vond de politie een televisie en geld. Dit was afkomstig uit de woning waar zij hadden ingebroken.

Verkrachting

UTRECHT Donderdagmiddag 21 juni is in de binnenstad van Utrecht een 19-jarig meisje uit Helmond verkracht. Het slachtoffer kan niet aan de politie vertellen op welke plaats dit precies is gebeurd. Het tijdstip was in ieder geval tussen vier uur s middags en half zeven s avonds. Op hulpgeroep van het slachtoffer zijn twee personen, een man en een vrouw van middelbare leeftijd, haar te hulp geschoten. Deze tot nu toe onbekende man en vrouw hebben haar naar het station gebracht en begeleid tot aan het station in s Hertogenbosch.

De verkrachting vond plaats in een steeg in de binnenstad. Doordat de onbekende man en vrouw zich met de situatie bemoeiden is de dader gevlucht. De politie van het district Utrecht noord, die de zaak in behandeling heeft wil in contact komen met getuigen en de man en de vrouw die het meisje hebben geholpen. Het signalement van de dader luidt:
Blanke man met een leeftijd tussen de 25 en 30 jaar, gekleed in een donkergroene joggingbroek en een zwart T-shirt met korte mouwen. Getuigen kunnen hierover contact opgenomen met het politie district Utrecht noord op nummer 0900-8844.