Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-07-2001

Politieberichten district Binnensticht, 09.25 uur
Man aangehouden

ZEIST De politie van het district Binnensticht heeft dinsdag 3 juli j.l. een 56-jarige man uit Zeist aangehouden op verdenking van ontucht met minderjarigen.

De politie kreeg informatie dat de Zeisternaar zich mogelijk schuldig maakten aan dit feit en startte een onderzoek. De resultaten van dit onderzoek waren aanleiding om de man op 3 juli aan te houden. Vrijdag 6 juli werd hij voorgeleid aan de rechter commissaris. De politie zet het onderzoek voort.

Oproep getuige(n)

ODIJK In de nacht van vrijdag 6 juli op zaterdag 7 juli zijn in het gebied van de Singel, Esdoorn en Nicolaaslaan meerdere autos beschadigd. Onbekenden hebben meerdere auto-emblemen van autos gesloopt.

Op dit moment zij er meer dan tien aangiften bij de politie binnen gekomen. De politie sluit niet uit dat er meer aangiften zullen volgen. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze vernielingen. Heeft u informatie, belt u dan naar de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel bestuurder rijdt door

BILTHOVEN Een 46-jarige vrouw uit Bilthoven reed woensdagmiddag met haar fiets over de Leijenseweg. Omstreeks tien over vijf werd de vrouw ingehaald door een onbekende man op een scooter. De man reed met hoge snelheid. Tijdens het inhalen raakte hij de schouder van de vrouw. Hierdoor kwam zij ten val en verloor haar bewustzijn. De bestuurder van de scooter stopte niet, keek even om en reed gewoon door.

Signalement bestuurder: blanke man, ongeveer 17 jaar oud, blond rossig haar en vermoedelijk blauwe ogen. Hij was gekleed in zwart jack en droeg een zwarte helm. De scooter waar de man op reed was van het merk Puch en zwart van kleur.

Het 46-jarige slachtoffer werd met hoofd en rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze aanrijding. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Binnensticht, tel.: 0900 88 44.

Controles

ZEIST Tijdens een controle op de Utrechtseweg werd een 59-jarige inwoner uit Nieuwegein staande gehouden. Na een eerste blaastest blek dat de man gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse een promillage van 0,95 aan.

Met een rijontzegging van drie uur en een bekeuring van 700,= werd hij naar huis gestuurd.

Tijdens een snelheidscontrole op de Amersfoortseweg werden tussen tien uur en half twaalf 52 voertuigen gecontroleerd. In totaal kregen vier bestuurders een bekeuring voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 132 km/u.

Op de Dijnselburgerlaan werden tussen half acht en half tien 112 overtredingen voor te hard rijden geconstateerd. Vier bestuurders werden staande gehouden omdat zij hun autogordel niet droegen.