Politie Amsterdam-Amstelland


Politienieuws

Illegale schoonmakers
12-7-2001. Politiepersoneel van de Vreemdelingendienst heeft gisteren 13 schoonmakers van een Amsterdams hotel aangehouden. Tijdens een controle bleek dat betrokkenen via een uitzendbureau onder een valse identiteit werden ingezet. Het gaat om negen vrouwen en vier mannen die vermoedelijk illegaal in Nederland verblijven. Betrokkenen komen uit Midden-Afrikaanse landen. Tegen het uitzendbureau dat ze inzette, wordt een onderzoek ingesteld in verband met de Wet Arbeid Vreemdelingen. Met betrekking tot de schoonmakers is een identiteitsonderzoek gaande.



Softdrugs in beslag
12-7-2001. Het HIT-team (Horeca Interventie Team) heeft woensdagochtend een 29-jarige vrouw aangehouden in verband met overtreding van de Opiumwet. In haar woning in de binnenstad werd 12 kilo softdrugs (cannabis) in beslag genomen. De vondst werd gedaan naar aanleiding van klachten over stankoverlast. De verdachte is gelieerd aan een growshop. Ze is in verzekering gesteld en wordt morgen voor de officier van justitie geleid.



Verkeerscontroles Krugerplein
12-7-2001. De Vliegende Brigade hield gisteravond een verkeerscontrole op het Krugerplein. Tijdens de actie zijn 19 bonnen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordels. De overtreders krijgen een acceptgirokaart met een boete van 90 gulden.



Herman Brood dood
11-7-2001. Vanmiddag rond half twee is op de Apollolaan Herman Brood overleden. Politieonderzoek wijst uit dat het om zelfmoord gaat. Op eerdere vragen van de media het overlijdensgeval te bevestigen, kon om ethische en onderzoeksredenen niet worden ingegaan. Om 17.45 uur kon het overlijden wel worden bevestigd. Aangezien het hier om een zelfmoord gaat, is het niet aan de politie nadere informatie te verstrekken.



De nieuwste vacatures
4-7-2001. Ben je op zoek naar een andere baan? Er zijn bij ons korps diverse mogelijkheden om als politieman of -vrouw aan de slag te gaan. Maar er zijn ook andere functies waarvoor we nog mensen zoeken. Misschien kunnen wij je binnenkort begroeten als onze nieuwe collega. Klik hier voor meer informatie.



Reageren op de site?
Wilt u reageren op deze site? Klik dan hier om naar ons guestbook te gaan en laat een boodschap achter.


Verkeershinder A10-west
Het wegdek van de A10-west bij Amsterdam is bijna 30 jaar oud. Voor een goede doorstroming van het verkeer is deze weg hard toe aan groot onderhoud. Dit zal plaatsvinden in de periode 26 mei - 26 augustus 2001.

Gedurende de werkzaamheden is de A10-west wel open voor doorgaand verkeer, maar zullen de op- en afritten S103 t/m S107 worden afgesloten. Bovendien is maar een beperkt aantal rijbanen beschikbaar. Er worden verschillende maatregelen getroffen om de westkant van Amsterdam bereikbaar te houden. Sinds januari 2001 worden er al voorbereidingswerkzaamheden verricht. Klik op het logo voor meer informatie.


Bijtende bouvier
11-7-2001. In Amstelveen, in de omgeving van Ouderkerk, heeft een losgebroken bouvier gistermiddag een haan gebeten. De haan overleefde het incident niet. De hond zit normaal achter schrikdraad. Door een defect was de stroom er af, ontsnapte de bouvier en werden kippen aangevallen. Mocht de hond weer voor dit soort problemen zorgen, dan volgt in beslagname. De baas van de hond draait op voor de medische kosten.



Slaapverwekkende autokraak
11-7-2001. Surveillerend politiepersoneel heeft vannacht op de Joan Muyskenweg een 30-jarige man aangehouden die lag te slapen naast een auto die hij bleek te hebben gekraakt. De auto-inbraak was kennelijk een nogal slaapverwekkende klus geweest. De verdachte is ingesloten. De man in kwestie leidt een zwervend bestaan en staat een paar keer voor geldboetes in het opsporingsregister.



Agressieve autodief
11-7-2001. Vannacht is in de buurt van de Zuiderzeeweg een gewelddadige autodief aan de politie ontkomen. De man werd achtervolgd door twee agenten en vluchtte te voet. Toen hij was achterhaald, ontstond een vechtpartij, waarbij beide agenten vuistslagen moesten incasseren. Een van de agenten liep een snijwond op en moest in een ziekenhuis worden gehecht. De gestolen Duitse auto waarin de verdachte aanvankelijk reed, is in beslag genomen.



Bankovervaller aangehouden
10-7-2001. Vanmiddag heeft de politie bij het Sierplein een circa 40-jarige man overmeesterd, die ervan wordt verdacht kort daarvoor een bank aan de Johan Huizingalaan te hebben overvallen. De verdachte is ingesloten. Het bij de overval buitgemaakte geld is terecht. Er zijn geen gewonden gevallen.

De overval gebeurde rond drie uur. De overvaller bedreigde het bankpersoneel met een vuurwapen en eiste geld. De politie kreeg informatie binnen over de aan de gang zijnde overval en zette minstens 30 agenten in uniform en in burger in. De politiemensen grendelden de buurt af en namen strategische posities in. Op een zeker moment kwam de overvaller naar buiten. Hij stapte op de fiets en kon bij het Sierplein worden aangehouden.
Het onderzoek naar de juiste toedracht van de overval en de identiteit van de verdachte is gaande.


Burgers pakken fietsendief
6-7-2001. Een 21-jarige Amsterdammer is gistermiddag in de Montelbaanstraat opgetreden tegen een fietsendief. De verdachte had het op meerdere rijwielen voorzien. Hij werd op zijn gedrag aangesproken, maar pikte dat niet. Hij haalde uit met een fietsketting en raakte de Amsterdammer op zijn hand. Een tweede uithaal met de ketting wist de man te ontwijken. De verdachte fietsendief kon met behulp van meerdere omstanders worden aangehouden. Hij is door het publiek bij een politiebureau afgeleverd. De verdachte weigert tot nu toe zijn identiteit prijs te geven. Hij is ingesloten voor diefstal met geweldpleging.



Cokelijn opgerold
6-7-2001. De recherche van bureau Flierbosdreef heeft zeven arrestaties verricht in een onderzoek naar een cocaïnelijn tussen Curaçao en Amsterdam. Zes personen, onder wie de twee hoofdverdachten, zijn voorgeleid voor de rechter-commissaris. Het onderzoek staat onder supervisie van de officier van justitie van het parket Amsterdam. De cocaïnelijn was een drugsmokkeltraject waarbij zogenaamde bolletjesslikkers werden ingezet. De gearresteerde slikkers zijn vrij jong en deden het koerierswerk om aan geld te komen. Eén koeriersdienst leverde rond de 5.000 gulden op. Ze vervoerden gemiddeld 70 bolletjes cocaïne per keer (± 350 gram coke; ingeslikte bolletjes die knappen kunnen fatale gevolgen hebben).

Meer lezen...



Dossier
Zakkenrollersproject succes, over het positieve effect van het project Zakkenrollerij.

GSM-bombardement, over de actie van ons korps om roof van mobiele telefoons tegen te gaan.

Snackbar super-store, over een aanzienlijke heling-zaak die door het Roofteam van district 4 werd opgelost.


© Politie Amsterdam-Amstelland