Gemeente Dalfsen

09-07-2001

BEWEGWIJZIGING AANGEPAST

Dalfsen - Op de rotonde N377 en Jagtlusterallee bij Nieuwleusen is een nieuwe bewegwijzering geplaatst. De plaatsing werd uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van ANWB en Provinciale Waterstaat. Met deze nieuwe bewegwijzering is gehoor gegeven aan een verzoek van de inwoners en zal het meeste verkeer niet meer door de kern van Nieuwleusen hoeven te rijden.

Vooral het vele vrachtverkeer in het dorp was veel inwoners van Nieuwleusen een doorn in het oog.
Dit zware verkeer leverde de nodige overlast op, omdat de juiste bewegwijzering naar de Grift, De Meele en De Evenboer ontbrak. Ook de verwijzing vanaf de N377 voor het verkeer naar Dalfsen zal in een andere richting gedirigeerd worden. De bedoeling is dat hiervoor niet meer de Burg. Backxlaan wordt gebruikt, maar dat men via de rotonde en de Jagtlusterallee rijdt.
Ook het verkeer vanaf Dalfsen/Hessenweg en eventueel vanaf de Hessenpoort kan nu op het Westeinde worden opgevangen en doorgeleid. Op deze wijze wordt de Jagtlusterallee nadrukkelijk opgewaardeerd. In Oudleusen zal geen verwijzing meer plaatsvinden naar Nieuwleusen. Een groot voordeel hiervan is dat er minder verplaatsingen zullen zijn op de Dommelerdijk. Het verkeer richting Nieuwleusen wordt via de Dedemsweg geleid. Hier wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de aanleg van een vrijliggend fietspad.