Gemeente Wijk bij Duurstede

Voortgang wijkgericht project duurzame inrichting Langbroek.

Op dit moment zijn alle aangemelde knelpunten en verzoeken met betrekking tot het te maken wijkgerichte plan op een rij gezet. In totaal zijn er 94 verschillende knelpunten en verzoeken ingebracht. Enkele punten zijn:

1. de provinciale weg, die voor velen een groot knelpunt vormt om allerlei redenen;

2. in de oranjebuurt geven de eiken hier en daar nogal wat overlast;
3. ook is in deze buurt een grote behoefte aan speelruimte voor de kinderen;

4. maar ook is er behoefte aan een apart uitlaat- en/of speelveld voor honden;

5. de mate van onderhoud van groen wordt eveneens door veel mensen als onvoldoende aangegeven;

De lijst met ingebrachte punten ligt vanaf heden ter inzage bij het loket van Openbare Werken, iedereen kan de lijst komen inzien en eventueel opmerkingen of aanvullingen achterlaten.

Op 17 juli aanstaande komt de werkgroep voor de eerste keer bij elkaar, om zich over alle punten te gaan buigen. In totaal zijn er 8 bewoners van Langbroek uitgenodigd om deel te nemen aan die werkgroep. Deze bewoners wonen verspreid over de hele woonkern, zodat er altijd wel iemand uit uw buurt bij betrokken is. Er waren in totaal 21 aanmeldingen voor deelname aan de werkgroep, een grote belangstelling en betrokkenheid dus! Binnenkort kunt u op deze pagina lezen wie er allemaal aan de werkgroep deelnemen.

Ook de huis-aan-huis verspreide enquête heeft op grote respons mogen rekenen van uw kant. Ruim 25% is ingevuld teruggestuurd, allemaal met heel bruikbare informatie. Onze hartelijke dank voor uw medewerking.

De planvormingsfase gaat nu van start, we zullen u regelmatig op de hoogte houden van de voortgang.

Als u nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u contact opnemen met projectleider Edwin van Dorp, tel. 0343 - 595 526.