BUDGET PHONE COMPANY

Budget Phone neemt Nedtel over

Leiderdorp 11 juli 2001 - Per 1 juni j.l. is Nedtel B.V. (de Nederlandse Telefoonmaatschappij) overgenomen door Budget Phone Company in Leiderdorp. Budget Phone Company versterkt hiermee zijn positie als aanbieder van vaste telefonie aan particulieren.

Nedtel B.V., een 100 % dochter van Free Record Shop Holding N.V., heeft via haar winkels het afgelopen jaar klanten geworven voor aansluitingen voor vaste telefonie. Deze activiteit bleek binnen de groep niet zelfstandig exploiteerbaar.

Budget Phone Company was tot eind mei 2001 consumentenafdeling van GTS en is inmiddels een onafhankelijk bedrijf. Budget Phone levert sinds 1996 telefonie aan consumenten. Het telefoonbedrijf is binnen Nederland een van de grootste leveranciers van prepaid telefoonkaarten. Budget Phone Company is gevestigd in Leiderdorp en heeft 11 medewerkers.

Het 1684-abonnement van Budget Phone Company is zowel Carrier Select als Carrier Preselect. De klantenservice is grotendeels op internet toegankelijk. Zo kan men zich kosteloos aansluiten via internet, de helpdesk raadplegen via e-mail en - uniek voor Nederland - belgegevens real time bekijken op internet.

Beide partijen doen geen uitspraken over het overnamebedrag; het zal echter niet van invloed zijn op de jaarresultaten van de Free Record Shop holding N.V.