Ministerie van Economische Zaken

Ministerie van Economische Zaken
Berichtnaam: Persbericht
Nummer: 107
Datum: 12-07-2001

ENKELE RECTIFICATIES IN ONDERZOEKSTEKST

Minister Jorritsma van Economische Zaken heeft een brief aan de Tweede Kamer gestuurd met de volgende inhoud:

Met een brief van 11 juni 2001 (Kamerstuk 25 434 nr. 5) hebben ik en de Staatssecretarissen van Financien en Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen u het door Research voor Beleid opgestelde evaluatierapport "Stimuleringsmaatregelen filmindustrie" doen toekomen.

Dit rapport bleek enige onjuistheden te bevatten waarop Research voor Beleid door een aantal belanghebbenden is aangesproken. Research voor Beleid heeft met deze partijen overeenstemming bereikt over de volgende rectificatie, die ik u hierbij ter informatie doe toekomen.


1 de zin op pagina 13: "Het feit dat een van de eerste CV-films, de Duits/Luxemburgse productie The Little Vampire, niet bedoeld was voor de Nederlandse markt, deed binnen de sector ook vragen rijzen over de mogelijkheden die de regeling in dit opzicht bood," wordt vervangen door de volgende twee zinnen:
"Een van de eerste CV-films, de Nederlands/Duitse productie The Little Vampire, is zowel voor de Nederlandse als de Duitse markt bestemd. Naar aanleiding van deze film is binnen de sector discussie ontstaan in hoeverre een dergelijke CV-film een aanmerkelijk buitenlands aandeel mag hebben."


2 De voetnoot op pagina 18: Deze voetnoot wordt vervangen door de volgende tekst: The Little Vampire is in het buitenland met groot succes vertoond (tot eind 2000 al in Duitsland, Oostenrijk en Duitssprekend Zwitserland bijna 950.000 bezoekers; in USA een box-office resultaat van US$ 13.500.000; in het Verenigd Koninkrijk 1.700.000 bezoekers); in het kader van een overeengekomen rectificatie wordt aan dit rapport toegevoegd dat de film vanaf Pasen 2001 tot en met juni 2001 in Nederland reeds 80.000 bezoekers heeft getrokken.