Gemeente Axel

zeeuws vlaanderen

"PUBLIEKE WERKEN" IN MUSEUM

Expositie Peter Clijsen

Tijdens de zomervakantie is in het streekmuseum Het Land van Axel de expositie "Publieke Werken" van de Terneuzense kunstenaar Peter Clijsen te zien.
Het is een expositie van al dan niet gerealiseerde werken in de publieke sfeer en in beeld gezette dagdromen.
De expositie is te zien op dinsdag tot en met zaterdag van 13.30 atot 17.00 uur.
Entree volwassenen f. 2,50 en kinderen tot en met 12 jaar f. 1,00, CJP- en Pas 65-houders betalen f. 1,25.

Deze expositie van Clijsen kan gezien worden als een kleine retrospectieve van het al dan niet gerealiseerde droomland dat zijn oeuvre voor hem betekent.
Het betreft een selectie uit projecten vanaf ongeveer 1980 tot heden. Het zijn o.a. documentatiebladen van uitvoerde opdrachten, deelnamen in het kader van het Zeeuws Architectuur Forum en projectvoorstellen als commentaar op bijvoorbeeld stedenbouwkundige ontwikkelingen in Terneuzen, en hun spin-off in de vorm van schilderijen en tekeningen.

Wat de expositie vooral toont is dat Clijsen zichzelf niet ziet als een kunstenaar die op zijn zolderkamertje aan het ultieme kunstwerk werkt, maar als iemand die in permanente interactie verkeert met de samenleving.
En dat graag zo wil houden! Clijsen is het meest gekend als glazenier; dat is de reden waarom ook het glaswerk te zien is, overigens overwegend in de vorm van foto's van gerealiseerde opdrachten.

Clijsen's webexpositie vindt u op http://www.geocities.com/pcmclijsen