Radio Nederland Wereldomroep


Wereldomroep continueert kortegolf-uitzendingen op frequenties BBC in Noord-Amerika

De tijdelijke actie van Radio Nederland Wereldomroep om zijn Engelstalige programma's via de voormalige BBC-frequenties in Noord-Amerika uit te zenden is een groot succes gebleken. Op veler verzoek heeft de Wereldomroep besloten om zijn uitzendingen in dat gebied met ingang van 15 juli structureel uit te breiden en daar een deel van de voormalige BBC-frequenties definitief voor in te zetten.

Uit de vele duizenden positieve reacties die vanuit Noord-Amerika en Canada binnenstroomden bleek er onder voormalige BBC-korte golf luisteraars een duidelijke behoefte te bestaan aan de Engelstalige programma's van de Wereldomroep. Algemeen Directeur Lodewijk Bouwens vindt dat de Wereldomroep dit appèl van de luisteraars niet mag negeren: "Als mensen je schrijven dat ze ontzettend dankbaar zijn voor de programma's die je uitzendt, ervaar je dat als een hartverwarmend compliment voor alle programmamakers van de Wereldomroep".

De uitbreiding van de zendtijd betreft de frequenties 5965 kHz van 10.30 - 12.25 UTC voor het oostelijk deel van Noord-Amerika en 15220 kHz van 14.30 - 16.25 UTC voor het westelijk deel van Noord-Amerika. Voor een compleet overzicht zie: www.rnw.nl/en.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Nadere informatie kunt u krijgen bij:

Nina Nomden, Persvoorlichting Radio Nederland Wereldomroep T +31 35 672 42 18, M 06- 53654580 E nina.nomden@rnw.nl