Gemeente Oostburg


PERSBERICHT

Nieuws en Persberichten

maandag 9 juli 2001

Vanaf 12 juli a.s. kindvriendelijke abri's langs de West Zeeuwsch-Vlaamse kust

Op 12 juli a.s. om 14.45 uur (ontvangst vanaf 14.00 uur) wordt bij Recreatiebedrijf Zeebad in Breskens de eerste kindvriendelijke abri feestelijk geopend door de heer mr. drs. A. G. J. Poppelaars, plaatsvervangend gedeputeerde voor Toerisme en Recreatie van de Provincie Zeeland.

Deze zomer wordt de West Zeeuwsch-Vlaamse kust nog aantrekkelijker. In het kader van de projecten West Zeeuwsch-Vlaanderen gezins-kindvriendelijk vakantieland en Mobiliteit als attractie heeft de Stichting Strandexpress het initiatief genomen om aantrekkelijke abri's, exclusief voor de regio, te laten ontwerpen. De abri's zijn een attractie op zich en dragen bij aan de uitstraling en herkenbaarheid van West Zeeuwsch-Vlaanderen.

De abri is ontworpen door de industrieel ontwerper Marc De Jonghe van ORSO Design, die ook de waterspel objecten op het Eenhoornplantsoen op zijn naam heeft staan.

De abri komt bij iedere op - en afstapplaats van lijn 14 (de kustbus) te staan (circa 30 locaties). Zij worden tijdens en na de zomer gefaseerd geplaatst. De abri heeft de vorm van een mannetje die de bus doet stoppen. Middenin bevindt zich een informatiebord waarop de routestructuur visueel staat weergegeven en informatie te vinden is over vertrek - en aankomsttijden. Abri's die bij de recreatiebedrijven (13) geplaatst worden zijn tevens voorzien van een kindvriendelijke bank waar het spel "boter, kaas en eieren" in opgenomen is.

Het project kindvriendelijke abri's is mede tot stand gekomen door de Provincie Zeeland, Gemeente Oostburg en Gemeente Sluis-Aardenburg, het Stimuleringsfonds van de Rabobank West Zeeuwsch-Vlaanderen en de deelnemende recreatiebedrijven.

Voor nadere inlichtingen:
Pieter de Keuninck, Voorzitter Stichting Strandexpress, tel: 0117 - 39 13 83