Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 12-07-2001 Politieberichten district Kerkrade (RKey; 13.45 u) Donderdag, 12 juli 2001

District Kerkrade

Kerkrade; hennepkwekerij
Bij controle afgelopen woensdagmiddag in een woning aan de Papaverstraat in Kerkrade trof de politie in de kelder een hennepkwekerij aan met totaal zon honderd hennepplanten. Die werden samen met 7 assimilatielampen (groeilampen), 7 transformatoren, 2 dompelpompen, een bevloeiingssysteemen en een afzuiginstallatie inbeslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de bewoner.

Kerkrade; aangehouden
Afgelopen woensdagmiddag heeft de politie op de Grensstraat in Kerkrade twee mannen (21) uit het Duitse Merkstein en Herzogenrath aangehouden. Die worden ervan verdacht die woensdagmiddag een passant (21) zonder enige aanleiding in zijn rug te hebben getrapt (het slachtoffer deed daarvan bij de politie aangifte van mishandeling). De twee verdachten werden voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in. Daarbij onderzoekt de politie ook of ze soms meer op hun kerfstuk hebben.

Eygelshoven; aanrijding
Afgelopen woensdagavond omstreeks 22.50 uur vond op de Veldhofstraat in Eygelshoven een aanrijding plaats. Een 20-jarige automobilist uit het Duitse Baesweiler (komende vanaf de Kleine Stegel) botste op de Veldhofstraat met zijn auto tegen een bromfiets, bestuurd door een 43-jarige man uit Hoensbroek met als duopassagier zijn 16-jarige dochter. Beiden kwamen bij de aanrijding met hun bromfiets ten val en raakten gewond. Zij werden alletwee per ambulance overgebracht naar het Atriumziekenhuis in Heerlen, de bromfietsbestuurder met een gebroken knieschijf en met een op meerdere plaatsen gebroken been en de dochter met een zwaar gekneusde knie (dochter kon na medische verzorging huiswaarts). De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze oorzaak en toedracht van de aanrijding.

Wijlre; poging overval
Een 33-jarige bestuurder van bestelauto uit Voerendaal heeft bij de politie aangifte gedaan van een poging overval. Het slachtoffer die afgelopen woensdagmiddag omstreeks 14.45 uur na aflevering van een bestelling op de Beertsenhoven weer vertrok, zag aldaar midden op straat opeens een onbekende jongeman liggen met naast hem een bromfiets. Een andere jongeman die erbij stond zwaaide, kennelijk met de bedoeling de chauffeur tot stoppen te bewegen. Toen het Voerendaalse slachtoffer (die dacht dat er een ongeluk was gebeurd en wilde helpen) was uitgestapt, vlogen de twee jongemannen meteen op hem af, begonnen te slaan en eisten geld. Vermoedelijk omdat het slachtoffer zich flink verweerde, pakten de beide straatrovers hun bromfiets en reden (zonder buit) er vandoor in de richting Stokkem. De beide straatrovers droegen zwart/donkerkleurige bromfietshelmen. Een was gekleed in blauwe spijkerbroek en een groene pilotenjack. De ander droeg eveneens een blauwe spijkerbroek en verder een zwart leren jas (heupmodel). De bromfiets (een scootermodel met opvallend dikke banden) welke zij bij zich hadden, is zwart van kleur met aan de zijkanten vermoedelijk een gele streep. Het slachtoffer is na de overvalpoging na de politie gegaan en die stelt een onderzoek in waarbij ze op zoek is naar getuigen. Die kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 8844.