Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT-



Rijswijk, 12 juli 2001

Openheid ICT-salarissen onderdeel wervingsstrategie KB3

ICT-dienstverlenener KB3 publiceert vandaag op haar website (www.kb3.nl) haar vernieuwde Salariswijzer, waarmee ICT-ers zelf hun salaris bij KB3 kunnen berekenen. De door KB3 ontwikkelde Salariswijzer is een onderdeel van de wervingsstrategie voor nieuw ICT-personeel. De Salariswijzer geeft een indicatie van het startsalaris bij KB3, zodat sollicitanten weten waar ze aan toe zijn en zich tijdens het sollicitatiegesprek meer kunnen richten op de inhoud van het werk en de opleidingsmogelijkheden.

Effectief middel

Twee jaar geleden heeft de Salariswijzer al bewezen een effectief middel te zijn in de strijd om nieuw ICT-personeel , aldus Mark van der Snel, Managing Director van KB3. Aangezien KB3 in een groeifase zit en wederom nieuwe ICT-medewerkers zoekt is vandaag een vernieuwde versie van de Salariswijzer online gezet. Door openheid te geven over de salarissen, weten de kandidaten van tevoren waar ze aan toe zijn. Dan kunnen we tijdens de sollicitatiegesprekken praten over belangrijkere zaken, zoals bijvoorbeeld het Persoonlijk Studieplan.

Hoe werkt de Salariswijzer?

Potentiële sollicitanten kunnen via de Salariswijzer op de site van KB3 (www.kb3.nl) aangeven wat hun opleiding en werkervaring is, welke certificaten zij hebben behaald en een indicatie geven van hun kennisniveau. Vervolgens berekent de Salariswijzer het startsalaris dat de betreffende ICT-er bij KB3 kan verdienen.

Aansluitend is er de mogelijkheid om direct online te solliciteren op vacatures voor o.a. UNIX beheerder, Oracle DBA en Systems Engineer. Verder geeft de site ook algemene informatie over de secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals onkostenvergoedingen, pensioenregelingen en ziektekostenverzekeringen. Door middel van o.a. een banner op de Vacaturebank bij Newmonday.nl, brengt KB3 de Salariswijzer onder de aandacht bij werkzoekende ICT-ers.

Over KB3

KB3 is ICT-dienstverlener te Rijswijk, gespecialiseerd in het beheer van systemen en netwerken.

De dienst Remote Beheer van KB3 is het pro-actief op afstand beheren van de ICT-infrastructuur van een bedrijf. Deze dienst is voornamelijk interessant voor middelgrote organisaties met tussen de 20 en 200 werkplekken. Het is hét alternatief voor vaste medewerkers op de afdeling systeembeheer en voor traditioneel Remote Beheer. Doordat één beheerder meerdere netwerken op hetzelfde moment kan beheren, kan KB3 ondernemers in het MKB een alternatief bieden, dat een hogere stabiliteit en beschikbaarheid van de ICT-infrastructuur combineert met kostenbesparingen. Daarnaast biedt KB3 een 24-uurs service, voor zowel helpdesk als monitoring.

KB3 heeft tevens een detacheringstak en levert inmiddels ICT-professionals aan onder andere Sony Europe, Stork, Integra Nederland, het Ministerie van BIZA, ComfortCard en Atrivé.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (