Politiebericht Eindhoven e.o. 12-07-2001

1e Persbericht 12 juli 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van diefstal geld aangehouden In zijn woning in het stadsdeel Gestel is woensdagochtend rond 9.15 uur een 14-jarige jongen aangehouden. Hij wordt verdacht van het wegnemen van Belgische Franken met een totale waarde van ruim 5.000 gulden uit een woning aan de Geleenhof tussen 4 en 9 juni jl. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Kratje bier gestolen
Donderdagochtend is in een woning op t Hofke een 17-jarige jongen uit Milheeze aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een kratje bier uit een pand aan tHofke. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachten van diefstal in auto aangehouden Naar aanleiding van een inbraakmelding in een auto op een parkeerterrein aan de Grote Berg stelde de politie donderdagochtend rond 5.40 uur een onderzoek in. Ter plaatse zagen zij een man wegrennen. Na een korte achtervolging kon de 22-jarige verdachte Eindhovenaar op de Deken van Somerenstraat aangehouden worden. Bij hem werd inbrekersgereedschap aangetroffen en in beslag genomen. Een tweede verdachte, een 33-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats, werd onder een auto op de Grote Berg aangetroffen. Hij had een frontje van een autoradio in zijn jaszak zitten. Dit werd in beslag genomen. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Politie treft dief in auto aan
In een auto op een parkeerterrein aan de Stationsweg heeft de politie donderdagochtend rond 2.10 uur een 18-jarige man zonder vaste woon- en/of verblijfplaats aangehouden. De politie kreeg een melding van een inbraak in een auto op de Stationsweg en stelde een onderzoek in. Ter plaatse trof zij een auto aan waarvan een ruit en een voorportier was geforceerd. Gelijktijdig zagen zij dat de verdachte in de auto aanwezig was. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Dief op heterdaad betrapt bij poging woninginbraak In de achtertuin van een woning aan de Matthijs Vermeulenstraat is woensdagavond rond 22.20 uur een 43-jarige man uit Doetinchem aangehouden nadat de politie een melding kreeg van een poging tot inbraak in een woning. Toen de politie ter plaatse kwam was de verdachte aan de achterdeur van de woning aan het rommelen. Hij had een breekijzer bij zich. Dit werd in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Inbraak in berging
Uit een berging behorende bij een woning aan de Molenstraat zijn woensdag tussen 7.00 en 16.45 uur een fiets en een gereedschapskist gestolen. De dader is binnengekomen door een toegangsdeur open te breken.