Gemeente Den Haag

Actuele berichten >> Persberichten >>

2001-07-09: Opening eerste ballboardveld van Den Haag pag.nr.=7707

Donderdag 12 juli, 13.00 uur, opent wethouder Wilbert Stolte in de Jan van Riebeekstraat het eerste Ballboardveld van Den Haag. Het gaat hierbij om het eerste basketbalveld waarbij het onderhoudswerk in handen is gelegd van Hillenaar Outdoor Advertising, in ruil voor reclame op de basketbalborden. Volgend voorjaar zal het merendeel van de Haagse basketbalvelden voorzien zijn van deze gesponsorde, vandalismebestendige basketbalborden.

Hillenaar Outdoor Advertising plaatst en onderhoudt de basketbalborden en zorgt ervoor dat er 3-wekelijks nieuwe reclamestickers verschijnen. Ook zorgt Hillenaar voor de speelveldbelijning en regelmatige controle van de staat van het veld. Eventuele schade wordt hersteld. Door het organiseren van extra activiteiten zal Hillenaar het gebruik van basketbalvelden onder de jeugd stimuleren.

Het aangaan van dit 5-jarige contract in ruil voor reclame op de basketbalborden, heeft een aantal voordelen. Het zorgt voor een verbetering van de staat en het aanzicht van de basketbalvoorzieningen, de gebruikswaarde neemt toe en ook is het een extra stimulans voor de basketballende jeugd de voorzieningen te gebruiken. Bovendien nemen de kosten voor beheer en onderhoud voor de gemeente af.

In eerste instantie gaat het alleen om bestaande basketballocaties van de dienst Stadsbeheer. Op termijn worden ook een aantal sportterreinen en openbare schoolspeelpleinen aan het contract toegevoegd.

9 juli 2001

last update: 11 juli 2001 ;pag.: 7707; auteur: 77