KNWV

DATUM: 9-7-2001

ZEILEN - Europees Kampioenschap Olympische 470 klasse, Dublin (IRL)



470

Testcase voor Margriet Matthijsse

Het Europees kampioenschap in de 470 klasse vindt plaats in het Ierse Dublin van 12 tot en met 19 juli 2001. Voor tweevoudig Olympisch medaillewinnares in de Europe, Margriet Matthijsse, zal dit EK wederom een stap verder zijn in haar onderzoek of de Olympische 470-klasse een geschikte boot voor haar is.

Vijf Nederlandse teams

Maar liefst vijf teams vertegenwoordigen Nederland op dit EK. Margriet Matthijsse vaart samen met Europezeilster Annemieke Bes uit het Groningse Haren. Beide zeilsters gebruiken dit EK als testcase. Het Hoornse zeilteam Marcelien de Koning met Lobke Berkhout moet zeker in de gaten gehouden worden. Onlangs scoorde het team een verdienstelijke 11e plaats op de Kieler Woche. Bij de heren zijn de ogen gericht op de broers Coster uit Uithoorn. Deze jonge leden van het Olympic Talent Team behaalden op de Kieler Woche een 8e plaats en willen alles op alles zetten om tijdens dit EK goed te scoren. Overige deelnemers zijn Stefan en Jurre Anthonisse, eveneens uit Hoorn en Anora en Wilco Stavenuiter uit Medemblik.

Margriet Matthijsse en Annemieke Bes worden begeleid door de
buitenlandse coach Daniel Smith. Op de herenbaan is de Nederlandse coach Rigo de Nijs in actie.

Programma

Op donderdag 12 en vrijdag 13 juli vinden de voorronden voor plaatsing in de finale plaats. Er zijn zes voorrondewedstrijden gepland. Zaterdag 14 juli is een rustdag. De eerste finaledag is op zondag 15 juli met een planning van maar liefst 12 wedstrijden verdeeld over vijf dagen. Op donderdag 19 juli is bekend wie de Europees Kampioen is en hoe de Nederlanders gepresteerd hebben.

Meetmoment

Dit EK is een belangrijk moment voor de zeilteams. Een plaats bij de eerste vijf betekent dat het Koninklijk Nederands Watersport Verbond (KNWV) het betreffende team voordraagt voor een A-status bij NOC*NSF. Deze status loopt gelijk aan het A-kernploeglidmaatschap van het KNWV.

Laat meer artikelen zien over: WedstijdSport: Zeilen



Noot voor de pers: Onze PR afdeling besteedt veel zorg aan de
publicatie van haar (nieuws)artikelen. Desondanks bestaat er de mogelijkheid dat er onjuiste informatie vermeld staat in dit artikel. Indien u denkt dat dit het geval is dan kunt u een bericht sturen naar onze Online PR service door het formulier in te vullen, een postzegel is niet nodig.
Voor informatie en/of uitslagen kunt u contact opnemen met het KNWV, Yvonne Graffner (yvonne.graffner@knwv.nl). Bellen kan natuurlijk ook:(030) 656 65 70.

xx


_

KNWV - Postbus 87 - 3980 CB Bunnik - Tel.: 030-6566550 - Fax: 030-6564783 - info@knwv.nl