Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van donderdagmiddag 12 juli 2001
16:17 donderdag 12 juli 2001

Roel Hallink, tel.: 06-51528156
De voorlichting en het piket worden nu overgenomen door Dirk Neef


* Inbraken in autos

REGIO Sinds gisteren is er op diverse plaatsen in Drenthe ingebroken in autos. Om in de autos te komen worden sloten geforceerd en ruiten ingeslagen. Radios en radardetectoren worden het meest gestolen, maar ook ander zaken zoals koffers met inhoud, labtops en GSM toestellen, de wat duurdere zonnebrillen, kentekenbewijzen, rijbewijzen en gereedschap worden door de daders meegenomen.
In Assen waren autos aan het Salland, aan het Oosterpark, aan de Geulstraat, aan de van Hogendorpstraat, de Dr. A.f. Philipsweg, de Overcinggelaan en de Noorderstaete het onderwerp van de daders. In Coevorden waren vooral autos aan de EEGlaan het doelwit en wel 5 x. ook werd er nog ingebroken in een auto aan de Denemarkenstraat. In Meppel werd in autos ingebroken aan de Ambachtsweg en de Leonard Springerlaan.
In Roden werd ingebroken in een auto aan de Westhove en in Gieten in een auto aan de Stationstraat.


* Inbraken in woningen

MEPPEL Aan de Rozenstraat werd afgelopen nacht ingebroken in een woning. De daders kwamen binnen door het forceren van de achterdeur. In de woning werd alles doorzocht. Vermist worden een GSM-toestel, sleutels van o.a. de auto, kentekenbewijs, een rijbewijs, een portemonnee met wat kleingeld en diverse pasjes.

Ook aan de Ezingerweg was afgelopen nacht ingebroken in een woning. Vermoedelijk zijn de daders middels een openstaand raam binnengekomen. Ook hier was alles doorzocht. Vermist worden een portemonnee, diverse pasjes, een bedrag van een kleine honderd gulden aan kleingeld en diverse sleutels.


* Inbraak bij camping

GROLLO Bij een camping aan De Pol is afgelopen nacht ingebroken in het hoofdgebouw. De daders die een achterdeur geforceerd hadden, hebben binnen alles doorzocht. Zo te zien is alleen gezocht naar geld, want een bedrag van ongeveer honderd gulden aan kleingeld wordt vermist.


* Twee broers mishandeld

EMMEN Gisteravond rond half tien zijn twee broers uit Emmen van respectievelijk 22 en 28 jaar aan de Borgerbrink mishandeld. Zij lieten de hond uit en liepen langs de vijver waren 2 jonge mannen met elkaar stonden te praten. Zonder aanleiding werden zij plotseling door één van de mannen aangevallen, waarbij de ene een kopstoot kreeg en de andere een klap op de neus. Toen de broers daar opmerkingen over maakten kregen ze nog enkele klappen op het hoofd. Gevolg is dat de 28-jarige een gebroken neus heeft en zijn broer een hersenschudding, alsmede diverse kneuzingen.
Het signalement van de dader: een blanke man van ongeveer 22 jaar met een breed sportief figuur. Hij had kort blond stekelig haar, droeg een crème kleur trainingsbroek en dito trui, alsmede lichte sportschoenen. De andere jongeman bemoeide zich niet met de mishandeling.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe