Provincie Drenthe

TT-circuit trekt vergunningaanvraag tijdelijk in

Assen, 12 juli 2001
Persberichtnummer 01-68



De Stichting Circuit van Drenthe trekt de vergunningaanvraag in het kader van de Natuurbeschermingswet tijdelijk in. Dat heeft het bestuur van het circuit aan gedeputeerde staten van Drenthe laten weten. De aanvraag had betrekking op het organiseren van grootschalige popconcerten in de zomerperiode op het TT-circuit.

Met de intrekking van de aanvraag in het kader van de Natuurbeschermingswet komt het TT-bestuur tegemoet aan de wens van de provincie en de gemeente Assen. De provincie wil de aanvraag nog niet afhandelen namens het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV) omdat de Milieueffectrapportage De Haar-West/TT-circuit (MER) nog enige aanvulling behoeft. Dat heeft tot gevolg dat de vergunningaanvraag in het kader van de Natuurbeschermingswet niet binnen de gestelde termijn van een half jaar kan worden afgehandeld. Door de aanvraag later opnieuw in te dienen kan de procedure gelijktijdig verlopen met de behandeling van de MER.

Het provinciale bestuur laat momenteel nog een nadere studie in het Witterveld verrichten in het kader van de Europese regelgeving (Habitatrichtlijn). In overleg met de gemeente, het TT-circuit en de MER-commissie is besloten deze studie op nemen in de MER. De provincie heeft de studie reeds in mei opgestart en verwacht nog deze zomer de eindresultaten van het onderzoek.

Een MER is formeel niet noodzakelijk als het gaat om een aanvraag voor een vergunning in het kader van de Natuurbeschermingswet, maar wel gebruikelijk. De partijen willen de Milieueffectrapportage De Haar-West/TT-circuit (MER) gebruiken om een nieuwe aanvraag in het kader van de Natuurbeschermingswet voor te bereiden. Het stichtingsbestuur zal later dit jaar die aanvraag opnieuw indienen. Het bestuur van de provincie acht, gezien de belangen in het gebied, een aanvullende MER noodzakelijk voor een zorgvuldige en gedegen besluitvorming over de aanvraag.
De aanvullende MER zal later dit jaar ter inzage worden gelegd.

De provincie is belast met de voorbereiding van het besluit over de vergunning. Het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij is bevoegd gezag en neemt het uiteindelijke besluit om de vergunning al dan niet toe te kennen.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl