Accell Group

Aantal pagina's: 4

PERSBERICHT

Accell Group behaalt 41% meer winst

Heerenveen, 13 juli 2001 - De netto-winst van Accell Group N.V. is in het eerste halfjaar van 2001 gestegen naar EUR 2,6 miljoen, een stijging van 41% ten opzichte van dezelfde periode in 2000. De omzet steeg met 4% van EUR 119,8 miljoen naar EUR 124,2 miljoen. De omzetgroei is behaald in een markt waarin consumentenbestedingen achterblijven.

Marktontwikkelingen
In de landen waarin Accell Group actief is, staan de consumentenbestedingen in de afgelopen zes maanden onder druk, met name geldt dit voor de fietsverkopen via de Duitse vakhandel. De verschuiving in de vraag van goedkopere import- naar kwalitatief betere fietsen heeft zich verder voortgezet. Door de goede positionering van haar sterke merken heeft Accell Group opnieuw van deze ontwikkeling kunnen profiteren, wat mede heeft geresulteerd in een verdere verbetering van de marges.

Interne ontwikkelingen
Batavus, onderdeel van de Accell Group, heeft in maart dit jaar met de M'Pact, een nieuwe reisfiets, de verkiezing 'Fiets van het Jaar 2001' gewonnen. Hiermee is Accell Group er voor de derde keer in successie in geslaagd met één van haar merken in de prijzen te vallen bij deze verkiezingen. Verder heeft Batavus met de Anti-diefstalchip een nieuw revolutionair product op de markt gebracht.

In mei dit jaar is aangekondigd dat de assemblage bij Hercules (Duitsland) wordt verminderd, hetgeen zal leiden tot substantiële kostenbesparingen. De aangekondigde nieuwe fabriek in Hongarije zal voornamelijk fietsen produceren bedoeld voor de afzet op de Duitse markt. Daarnaast biedt de nieuwe vestiging mogelijkheden voor de opbouw van toekomstige marktposities in Oost-Europa.

In het kader van het nieuwe beurshandelssysteem dat Euronext dit jaar gaat invoeren, zal Accell Group een liquidity provider aanstellen, zodat het aandeel permanent verhandeld blijft.

Vooruitzichten
De economische vooruitzichten in het algemeen en meer in het bijzonder de verdere ontwikkeling van de bestedingen in duurzame consumentengoederen in de tweede helft van het jaar zijn momenteel moeilijk te voorspellen.

René Takens, voorzitter van de directie, zegt hierover: "Vanaf september zullen we de nieuwe collectie voor het volgende seizoen presenteren aan de dealers. De marketinginspanningen en innovaties zullen erop gericht zijn de consumentenvoorkeur voor onze merken te versterken. Daarnaast kunnen wij flexibel op de economische omstandigheden inspelen door onze productiecapaciteit snel aan te passen aan de verkochte aantallen."

Uitgaande van de huidige marktsituatie en orderportefeuille handhaaft de directie van Accell Group haar eerder uitgesproken verwachting dat, onvoorziene omstandigheden voorbehouden, de netto-winst zal toenemen ten opzichte van het afgelopen jaar.

Profiel Accell Group N.V.
Accell Group is een groep van internationale ondernemingen, actief in het ontwerpen, de productie, marketing en verkoop van fietsen. Met zowel nationale als internationale merken heeft Accell Group een sterke positie in het midden- en hogere segment van de markt. Verkoop van de fietsen die Accell Group ontwikkelt en produceert, vindt voornamelijk plaats via de gespecialiseerde fietsvakhandel.

Accell Group heeft productievestigingen in Nederland, Duitsland en Frankrijk. Verkoop van de fietsen met de merken Batavus, Be One, Cool!/Loekie, Hercules, Koga-Miyata, Lapierre, Mercier en Sparta vindt plaats in Nederland, Duitsland, Frankrijk, en overige landen zoals België, Scandinavië, Zwitserland en Oostenrijk.

Op de geografisch gedifferentieerde fietsmarkt is Accell Group actief met nationaal traditioneel sterke merken en producten. Daarnaast is Accell Group internationaal actief met zowel nieuwe merken (Be One mountainbikes) als nieuwe producten (elektrische fietsen en vouwfietsen).

Met een omzet van EUR 203,7 miljoen in 2000 (EUR 150,3 miljoen in 1999) is AccellGroup de derde fietsengroep in Europa. Accell GroupN.V. is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam N.V.


Voor nadere informatie:
Accell Group N.V.
René Takens, Voorzitter van de Directie, tel.: 0513-638701