Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 14-07-2001 Politiebericht district Heerlen
Zaterdag 14 juli 2001

Brunssum - Inbraak

Zaterdagnacht werd terwijl de bewoners thuis waren ingebroken in een woning gelegen aan de Venweg in Brunssum. Het is nog onbekend hoe de inbrekers in de woning zijn geraakt. Uit het huis werd persoonlijke bescheiden, GSMs, sieraden en een scanner gestolen.

Heerlen - Ongeval tengevolge van alcoholgebruik

Op vrijdag omstreeks 19.40 uur vond er op de Antwerpseweg N281 een eenzijdig ongeval plaats.

Een 28 jarige automobilist uit Heerlen reed in de richting van Geleen toen hij de mavcht over het stuur verloor en links tegen de vangrail van de middenberm reed. Vervolgens stuurde de verdachte naar rechts, waardoor een achterop komend voertuig hevig moest afremmen, en reed de verdachte via de berm door een afrastering een sloot in. Hier kwam het voertuig op de kop tot stilstand. De bestuurder bleef ongedeerd. De man bleek alcohol te hebben gedronken. Uit de ademanalyse bleek een promillage van 1.4 o/oo. De man werd aangehouden en tegen hem werd proces verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Heerlen - Aanhouding

Op vrijdag, omstreeks 17.00 uur, werd bij de politie gemeld dat er een vechtpartij gaande was in de Stationstraat in Heerlen. Toen de politieagenten arriveerden zagen zij een een motor en een auto wegrijden. Er werd een 24 jarige inwoner van Sittard aangetroffen met een bebloed gezicht en een bult op zijn hoofd. De man had schijnbaar teveel interesse gehad in een motor en had vervolgens klappen gekregen van een aantal personen. De man werd meegenomen naar het politiebureau voor het opnemen van een aangifte. Dat wilde hij niet en hij liep naar buiten. Even later werd de man door een onopvallende patrouille aangehouden omdat hij bij het station mensen met een mes bedreigde. Uit het onderzoek bleek dat de man toen hij uit het politiebureau weg was gegaan een mes had gekocht om wraak te nemen op zijn belagers. Op zoek naar die personen bedreigde hij anderen met het mes. De verdachte werd voor nader onderzoek ingesloten.