Persbericht
Leiden Promotie VVV
viert Rembrandt's 395e verjaardag

Op 15 juli a.s. is het 395 jaar geleden dat de beroemdste zoon van Leiden geboren werd. Leiden Promotie VVV wil dit heugelijke feit graag memoreren en heeft dan ook een speciaal aanbod voor iedereen die meer wil weten over deze fameuze schilder en zijn Leidse tijd.

Rembrandt werd op 15 juli in 1606 geboren aan de Weddesteeg. Hij zag het licht in een levendige stad, waar vele nationaliteiten een onderdak vonden. Leiden was een van de belangrijkste steden van Holland en de grootste industriestad van Europa na Lyon. De gloednieuwe universiteit droeg ook nog eens bij aan de toevloed van buitenlanders. In deze atmosfeer groeide Rembrandt op, ging hij naar de Latijnse School en leerde hij het schildersvak. 26 jaar van zijn leven bracht hij door in Leiden.

Op zondag 15 juli van 14.00 tot 16.00 uur zullen gidsen van Leiden Promotie VVV op 6 lokaties in de binnenstad te vinden zijn. Op elke lokatie wordt verteld over Rembrandt, zijn collega-schilders, de Gouden Eeuw en de roemruchte geschiedenis van de Sleutelstad.
De lokaties zijn de Weddesteeg waar Rembrandt geboren werd, het Eva van Hoogeveenhofje in de Doelensteeg, het Academiegebouw aan het Rapenburg, de Latijnse School in de Lokhorststraat, de Langebrug 89A, waar de eerste leermeester van Rembrandt woonde en de Burcht.
Een route beschrijving is verkrijgbaar bij de VVV Winkel aan de Stationsstraat.
Leiden Promotie VVV nodigt alle Leidenaren en bezoekers van de stad van harte uit om op 15 juli tussen 14.00 en 16.00 langs deze lokaties te wandelen; ze kunnen een spannend verhaal verwachten!

Meer informatie bij Leiden Promotie VVV 0900.2222.333 (99 cpm)

Voor de pers:
Voor meer informatie en fotomateriaal kunt u contact opnemen met Bart in 't Veld, 071-5665608.