Gemeente Zoetermeer

Bijen bekijken met Eco-kids, zondagmiddag 15 juli a.s.

Zondag 15 juli aanstaande komen de Eco-kids weer bij elkaar op Stadsboerderij Het Buitenbeest. Ze gaan dan bijen bekijken. Er is een imker aanwezig die veel over de bijen vertelt en van alles laat zien. Zo neemt hij bijvoorbeeld een echt bijenvolk mee. Heb je weleens een bijenkoningin gezien? Of gekeken wat er precies in de honingraten zit? Wat heb je allemaal nodig om met bijen te werken? Als je aan bijen denkt, denk je ook aan honing. Er zijn veel soorten honing. Je kunt er een heleboel proeven. En tenslotte kun je ook nog kaarsen maken van bijenwas.
De middag begint om 13.00 uur en duurt tot 15.30 uur. De kosten zijn fl 1,50 (0,68 euro).

Eco-kids
Eco-kids zijn kinderen tussen 8 en 12 jaar die een keer per maand op zondagmiddag bij elkaar komen. Iedere maand is er een ander thema. Van elke bijeenkomst wordt een verslagje gemaakt dat naar een Eco-kidsgroep in Nicaragua wordt gestuurd. Eco-kids is een initiatief van de medewerkers van de stadsboerderij Het Buitenbeest van de gemeente in samenwerking met Stichting Eco-kids Nederland, het IVN en Wereld Natuurfonds.

Het Buitenbeest
Zin om mee te doen? Kom dan op zondagmiddag 15 juli naar Stadsboerderij Het Buitenbeest aan de Voorweg 93, Zoetermeer.Gemeente Zoetermeer © July 2001

Last update: 6 July 2001 (15:28)