Ingezonden persbericht

15 juli 2001 Fotokijkdag in het Nederlands Foto Instituut

In samenwerking met het Nederlands Fotogenootschap organiseert het Nederlands Foto Instituut voor het eerst een Fotokijkdag. Zondag 15 juli kunnen bezoekers tussen 12.00 en 16.00 uur oude foto's van vóór 1945 laten beoordelen door deskundigen. Er wordt gekeken naar wanneer en waar de foto's zijn gemaakt, door wie, wie erop staan, welke techniek is gebruikt en naar de mogelijke waarde. Tevens wordt advies gegeven over hoe de foto te bewaren. De Fotokijkdag wordt georganiseerd aansluitend bij de dubbeltentoonstelling Breitner in Rotterdam. Fotograaf in Rotterdam en Breitner & Co., die t/m 2 september te zien is in het NFI.

De aanwezige deskundigen zijn
Mattie Boom, Rijksmuseum Amsterdam / Hans Brouwers, Gemeentearchief Rotterdam / Peter Don, Rijksdienst voor Monumentenzorg / Loes van Harrevelt, Nederlands Fotoarchief / Hans de Herder, Nationaal Fotorestauratie Atelier / Ton Peek, taxateur (ov) / Carin Schnitger, Nederlands Kostuumvereniging

Gratis rondleidingen
Op deze Fotokijkdag worden twee gratis rondleidingen over de tentoonstelling Breitner in Rotterdam. Fotograaf van een verdwenen stad om 14.00 en 15.00 uur gegeven door Aad Gordijn, voormalig medewerker van het Rotterdams gemeentearchief en nauw betrokken bij het onderzoek van de Rotterdamfoto's van Breitner.

Kosten
Entree NFI (Dfl. 5,00 / CJP fl. 3,50)

HUIDIGE TENTOONSTELLINGEN IN HET NFI
t/m 2 september 2001 de dubbeltentoonstelling Breitner in Rotterdam. Fotograaf van een verdwenen stad en Breitner & Co. een videoproject van Hans Werlemann

t/m 25 juli 2001 Igor Savchenko. Foto-recycling

VERWACHT IN HET NFI
28 juli - 12 september 2001 Nicole Carstens. Blue Notes from Thin Air (kleine zaal)
Fotografisch essay over hedendaagse mobiliteit. De Nederlandse fotograaf en kunstenaar Nicole Carstens werkte bij de KLM als cabin attendant en fotografeerde haar werkomgeving en collega's.

9 september - 4 november 2001 Ach Europa! (grote zaal) Grootse internationale groepstentoonstelling over de vermeende Europese eenheid en identiteit. Met werk van o.a. Carl de Keyzer (België), Gabriele Basilico (Italië) en Go Watanabe (Japan).

Nederlands Foto Instituut
Witte de Withstraat 63
3012 BN Rotterdam
info@nfi.nl
www.nfi.nl
www.breitner.nl

open van dinsdag t/m zondag van 11 tot 17 uur