Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
4 juli 2001

Opening op zondag 15 juli: Toeter de Toetertuin open Nieuwe attractie in Autotron Rosmalen: de Toetertuin

Het pretpark van Autotron Rosmalen is vanaf 15 juli een attractie rijker. Want dan wordt op officiële wijze de Toertertuin geopend, een tuin waar twaalf verschillende toeters te vinden zijn. Talloze kinderen zullen om 13.00 uur door middel van veel getoeter de toetertuin 'open' toeteren. Elk kind dat op deze dag een toeter meeneemt naar Autotron, heeft dan ook gratis toegang. De officiële opening zal begeleid worden door Meneer Desi Bel, die met zijn geluidsmeter zal kijken of het getoeter hard genoeg is voor de opening.

In de afgelopen weken is hard gewerkt om de Toetertuin klaar te krijgen. Op de plaats waar vorig jaar de Big Wheels nog reden, staan nu tussen het groen negen palen met daarop vrolijk gekleurde buizen. Elke buis heeft z'n eigen toeter (soms zelfs twee!), waarbij natuurlijk de vraag is welke toeter waar staat.

De Toetertuin
Door de verplaatsing van de Big Wheels kwam aan het begin van het seizoen een mooie locatie vrij voor een nieuwe attractie. Omdat er al paden lagen tussen het vele groen, was het de ideale locatie voor de Toetertuin. De Toetertuin is een verzameling van verschillende toeters, die te horen zijn door op een knop te drukken. Natuurlijk is ook de uitvoering gekoppeld aan het thema 'vervoer' van Autotron. De knop is bevestigd in het midden van een autostuur, die bevestigd zijn op houten palen met gekleurde buizen die hoog boven de tuin uitsteken. Door op de knop te drukken, is het geluid te horen van een autoclaxon, de bel van een tram, de sirene van een politieauto en meer van deze geluiden.

Gratis entree met toeter
Elk kind dat op zondag 15 juli wat voor toeter dan ook meeneemt, mag gratis naar binnen. Natuurlijk worden ze dan wel verwacht bij de opening! De kinderen die op Vakantiepark Vinkeloord verblijven, dat bij Autotron ligt, zullen in het knutselprogramma toeters maken. Op deze manier hoopt de directie van Autotron/Vinkeloord voldoende toeters te krijgen voor de openingshandeling. Deze begint om 13.00 uur, waarbij met alle aanwezige kinderen geprobeerd wordt zo veel mogelijk te toeteren, waardoor voldoende geluid ontstaat om de Toetertuin officieel te openen. Meneer Desi Bel zal met zijn apparatuur de meting verrichten en het sein geven wanneer het getoeter hard genoeg is.

Autotron Rosmalen
Autotron Rosmalen is dagelijks geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree is gratis voor kinderen tot en met 3 jaar, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar bedraagt de toegang fl. 17,50 en voor volwassenen fl. 21,50. Naast het automuseum AutoDome is er voor kinderen het autopretpark met verschillende attracties. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld zelf hun rijbewijs halen. Autotron is makkelijk te vinden aan de A50 's-Hertogenbosch-Nijmegen door de ANWB-borden te volgen.