Korps: Groningen, plaats: diverse 15-07-2001
Politiebericht Groningen
zondagochtend 15 juli 2001

Dagelijkse persinformatie

Winsum: ongeval met letsel
Op de kruising Provincialeweg en Garnwerderweg verleende een 30-arige vrouw uit Utrecht zaterdagochtend geen voorrang aan een 36-0jarige automobilist uit Eenrum. Door de botsing kwam de auto van de Utrechtse op de kop terecht. De vrouw wist met licht letsel uit de auto te kruipen, maar moest wel naar een ziekenhuis worden gebracht. Ook de echtgenote van de Eenrummer moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Ten Boer: bromfietser botst op auto
Een 19-jariuge bromfietser uit Groningen botste zaterdagochtend vroeg met zijn plof op de auto van een 55-jarige Groninger. De jongen reed vermoedelijk door het rode licht, waardoor hij de auto niet kon ontwijken. Hij moest met een open beenbreuk naar een ziekenhuis. Ook zijn 22-jarige passagier liep beenletsel op. Hij kon wel na behandeling naar huis. In het ziekenhuis werd van de jongen een bloedproef genomen in verband met alcohol gebruik.

Loppersum: ongeval door alcohol
Een 30-jarige inwoner van Eenum botste zaterdagochtend op de Molenweg tegen verschillende betonnenpalen van de spoorbaan. De man wilde de auto waarin hij reed even uitproberen. Door te hoge snelheid raakte hij in een bocht in een slip en kwam de man met zijn auto via afscheidingshekken en draden tegen de betonnen paaltjes tot stilstand. De man bleek onder invloed te zijn. Een blaastest wees uit dat hij 0.7 promille alcohol in zijn bloed had. Hij kreeg een proces verbaal.

Veendam: man vernielt ruit
Een 49-jarige man uit Veendam vernielde afgelopen nacht de ruit van een drankensuper aan de Kerkstraat. Agenten zagen dat de man met een zwaar voorwerp naar de winkel liep en de winkelruit ingooide. Vervolgens ging de man zijn woning aan de Kerkstraat weer binnen. Agenten hielden de verdachte in zijn woning aan. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Aan het bureau werd hij gehoord en na verhoor naar huis gestuurd.

Veendam: frontale botsing
Op de Lloydsweg botste een 21-jarige man uit Harkstede zaterdagmiddag frontaal op de auto van een 621-jarige man uit Oosterwolde. Bij het terugschakelen van de auto begon de auto van de Harksteder plotseling te glijden en raakte in een slip. Hierdoor kwam de auto op de verkeerde weghelft waar de aanrijding ontstond. Beide autos raakten total loss. De man uit Oosterwolde moest met een sleutelbeenbreuk naar een ziekenhuis. Vermoedelijk is de Harksteder geslipt door een oliespoor.

Veendam: dodelijk ongeval
Op de Rijksweg N33 is zondagochtend een 36-jarige vrouw uit Veendam met haar auto tegen een boom gereden. De vrouw kwam daarbij om het leven. Uit het onderzoek is gebleken dat hier sprake is van zelfdoding.

Delfzijl: auto ramt gevel
Een 25-jarige vrachtauto bestuurder uit Ochten botste zaterdagmiddag tegen de gevel van een elektrowinkel aan de Waterstraat. De man moest goederen afleveren en wilde zo dicht mogelijk tegen het pand parkeren. Hij had echter niet in de gaten dat hij al tegen het pand stond en drukte vervolgens 6 grote glazen ruiten stuk. De schade is aanzienlijk.

Delfzijl: bierglas in gezicht
In een café aan de Singel liep een 24-jarige man uit Delfzijl afgelopen nacht forse snijwonden in zijn gezicht op. De man had ruzie gekregen met een andere bezoeker. De dader was met enkele kornuiten reeds vertrokken, maar na een korte zoektocht werd hij aangetroffen op de Schoolstraat. Daar werd de verdachte aangehouden en meegenomen naar het bureau. Toen hij zijn naam niet wilde opgeven werd de man ingesloten. Het slachtoffer moest naar een ziekenhuis voor behandeling.

Bedum: poging inbraak
Bij een fotozaak aan de Noordwolderweg werd afgelopen nacht geprobeerd in te breken. Dankzij het inwerking treden van het alarm kon dit worden voorkomen. Wel troffen agenten op het dak van het bedrijf veel inbrekersgereedschap aan. De daders zijn door het alarm gestoord. Wel bleek reeds een groot gat in het dak te zitten, waardoor in het bedrijf waterschade ontstond.

Delfzijl : diefstal van tas
Een 15-jarige bezoekster van een café aan de Oude Schans werd afgelopen nacht van haar tas beroofd. Terwijl het meisje voor de zaak stond werd ze lastig gevallen door een 28-jarige Rotterdammer. Toen zij niet gediend was van zijn avances greep de man haar tas, rukte deze los en rende weg. Na een half uur zagen agenten de man weer bij het café staan, waarna hij kon worden aangehouden. De verdachte was zeer recalcitrant en werd daarom ingesloten.

Groningen: diefstal medicijnen
Een 35-jarige stadjer werd zaterdagochtend in het AZG betrapt op de diefstal van medicijnen en ziekenhuiskleding. Beveiligingspersoneel wist de man aan te houden en over te dragen aan de politie. Aan het bureau bleek dat de man nog 14 dagen celstraf tegoed had. Hij werd ingesloten.

Groningen: man valt vrouwen lastig
In een café aan de Grote Markt werd zondagochtend een 20-jarige Groninger aangehouden. De man viel in het café meerdere vrouwen lastig en vergreep zich aan hen. Toen de vriend van een 21-jarige Groningse hier iets van zei ontstond een vechtpartij. Medewerkers van het café droegen de verdachte over aan de politie. De man werd ingesloten.

Groningen : man herkend zijn gestolen auto
Een 53-jarige man uit Groningen herkende afgelopen nacht zijn eigenauto, die enige tijd geleden in Lemmer was weggenomen. Het slachtoffer zag de auto rijden en reed de bestuurder op de Hoekstraat klem. Toen de eigenaar de politie ging bellen gingen de inzittenden van de auto er lopend vandoor. Terwijl een takelbedrijf de auto wilde wegslepen kwam een 25-jarige inzittende van de auto uit Hoogeveen weer bij de auto terug. Hij werd door de eigenaar aangewezen als een van de beide verdachten. Hierop is de Hoogevener aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Groningen: twee mannen voor bedreiging aangehouden In de Poelestraat heeft de politie vannacht een tweetal Groningers aangehouden, die binnenstad bezoekers lastig vielen. Een van de beide verdachten, een 28-jarige stadjer viel vrouwen lastig en schopte daarbij twee vrouwen. De verdachte bleek bovendien in het bezit van een traangasbusje en een boksbeugel waarmee hij stond te zwaaien. Hij werd daarbij nog ondersteund door een 32-jarige stadjer, die met een mes stond te zwaaien. Beide verdachten konden worden overmeesterd en zijn ingesloten.

Inlichtingen afdeling Communicatie te. 0900-8844 (30ct per minuut)